Semne care arat─â c─â cel mic are diabet

1 2 jpg jpeg

C├ónd copilul t─âu man├ónc─â, sucurile digestive transform─â o mare parte din m├óncare ├«n glucoz─â, care este principala surs─â de energie a organismului. Glucoza intr─â ├«n circula┼úia sanguin─â, unde un hormon numit insulin─â ajut─â celulele organismului s─â foloseasc─â glucoza pentru cre┼čtere ┼či energie. Insulina este produs─â de pancreas, o gland─â mare aflat─â ├«n spatele stomacului. ├Än organismul s─ân─âtos pancreasul produce automat cantitatea de insulin─â necesar─â absorb┼úiei glucozei din s├ónge ├«n celule.

├Än schimb, atunci c├ónd apare diabetul, pancreasul nu mai produce insulin─â ├«n cantitatea necesar─â. Printr-o monitorizare atent─â a nivelului glucozei ┼či printr-un tratament adecvat, diabetul poate fi ┼úinut sub control, ├«ns─â pentru a face asta trebuie s─â ┼čtim care sunt simptomele care ├«l prevestesc.

Senzaţia de sete accentuată

Senza┼úia de sete tot mai mare poate fi un semnal de alarm─â care s─â ne trimit─â direct la medic. Aceasta aparea atunci c├ónd au loc pierderi mari de lichide din organism, dar ┼či ├«n cazul ├«n care din organism sunt eliminate apa si s─ârurile minerale. Setea accentuat─â este ├«nso┼úit─â de multe ori ┼či de uscarea buzelor ┼či a gurii.

Cite┼čte ┼či:

Sucurile îndulcite cresc riscul de diabet cu 22%

Cel mai u┼čor mod de a preveni diabetul

Pierdera kilogramelor va ap─ârea chiar dac─â copilul t─âu are o alimenta┼úie echilibrat─â. Acesta va sl─âbi brusc deoarece ├«n organismul copilului apar mai multe dezechilibre. Cum insulina nu mai este suficient─â pentru neutralizarea glucozei, apare un dezechilibru ├«n hr─ânirea organismului, care nu mai poate folosi cantitatea prea mare de glucoz─â din s├ónge. Pentru a produce suficient─â energie, organismul copilul va folosi proteinele ┼či astfel ┼úesutul muscular se reduce.

Glucoza ├«n exces trebuie eliminat─â prin urin─â, dar ea ,,atrage" dup─â ea ┼či ap─â. De aceea, copilul se deshidrateaz─â ┼či prin faptul c─â pierde mult─â urin─â. Diabeticul bea mult─â ap─â ┼či urineaz─â mult.

Diabetul se num─âr─â printre afec┼úiunile care pot duce la apari┼úia problemelor de vedere. Nivelul crescut al zah─ârului din s├ónge poate face ca cel mic s─â aib─â probleme ├«n a focusa imaginile pe care le vede, mai ales c─â pot ap─ârea ├«n c├ómpul lui vizual ┼či puncte str─âlucitoare