Micuţii s-au ars la plajă? Aplicaţi comprese cu apă plată!

1 2 jpg jpeg

Aplicaţi loţiuni dermatocosmetice sau apă termală, cu efect calmant asupra pielii, imediat după plajă!

Pune┼úi comprese cu ap─â fiart─â ┼či r─âcit─â sau cu ap─â plat─â la temperatura camerei! Ave┼úi, ├«ns─â, grij─â la ghea┼ú─â. Aplicarea repetat─â poate sc─âdea fluxul sanguin local ┼či poate agrava leziunile ┼či ├«nt├órzia vindecarea.

Nu aplicaţi creme grase sau unguente, pentru că pot determina agravarea leziunilor! Daţi copilului o aspirină sau un antiinflamator, imediat după expunerea la soare, pentru că poate bloca apariţia arsurii solare! Dar asta doar în cazul copiilor care au peste 10 ani.

Nu aplica┼úi pe pielea micu┼úilor crem─â de g─âlbenele, de mu┼čtar sau iaurt, deoarece pot determina sensibiliz─âri ale pielii ┼či apari┼úia de dermatite de contact, dificil de tratat, care pot persista ulterior pentru tot restul vie┼úii.

Consumul de lichide este foarte important, dar ┼či repausul fizic, copilul fiind ferit de razele soarelui. Dac─â arsurile sunt avansate sau v├órsta copilului este mic─â, se recomand─â prezentarea de urgen┼ú─â la medic.

Folosiţi cremă protectoare o dată la două ore

Pentru a preveni apari┼úia arsurilor solare, se recomand─â aplicarea unei creme fotoprotectoare cu dou─âzeci de minute ├«nainte de plaj─â. La fiecare dou─â ore crema se ├«ntinde din nou pe tot corpul ┼či se evit─â expunere la soare ├«n intervalul orar 11-16.

Se recomand─â ca micu┼úii s─â poarte h─âinu┼úe largi, sub┼úiri ┼či p─âl─ârie de soare. Expunerea la soare se face ├«n mod gradat, cresc├ónd treptat timpul de plaj─â. Este interzis─â expunerea la soare ├«n cazul copiilor cu v├órsta sub 3 ani.

Important!

Arsurile solare din copil─ârie se coreleaz─â cu riscul de cancer de piele la v├órst─â adult─â. Studiile arat─â c─â un istoric de mai mult de trei arsuri solare ├«n copil─ârie determin─â un risc de ┼čase ori mai mare de a dezvolta cancer al pielii ├«n urm─âtoarele decade de via┼ú─â.