Leacuri pentru tuse productivă la copii

1 2 jpg jpeg

Leacuri pentru tuse productivă la copii: sucul de ridiche

Când tusea şi răguşeala nu-i dau pace, apelează la un leac cu miere şi ridiche neagră, preparat chiar de tine. Acest remediu are proprietăţi antitusive, desfundă căile respiratorii şi este un bun imunostimulator. Ridichea neagră conţine vitaminele A, B şi C, eficiente în lupta cu răcelile şi gripa, dar şi potasiu, calciu, iod şi magneziu, minerale de care organismul are nevoie când este slăbit.

Scobeşti o ridiche neagră de mărime medie şi umpli golul cu câteva linguriţe de zahăr. Laşi o zi la macerat, timp în care se formează un sirop gros. Îi dai câte două-trei linguriţe pe zi.

Leacuri pentru tuse productivă la copii: siropul de pătlagină

Pătlagina este recunoscută pentru virtuţile ei terapeutice din timpuri străvechi. Este bogată în vitaminele A, C şi K, în mucilagii şi tanin, dar şi în calciu, fier, zinc şi în magneziu. Este un ajutor de nădejde în tratarea tusei şi a afecţiunilor respiratorii.Cel mai eficient leac pe bază de pătlagină este siropul.

Se obţine din frunze de pătlagină (cât iei în două mâini). Toci frunzele de plantă foarte mărunt, apoi torni peste ele un pahar cu apă clocotită. Le amesteci cu patru linguri de miere, după care le pui iar la fiert. După ce dă în clocot, iei de pe foc şi laşi să se răcească. Leacul se administrează de 3-4 ori pe zi, câte o lingură.

Citeşte şi:

- Ceaiuri care scad febra la copii şi adulţi

- Semne care anunţă diabetul la copii

- Când şi cum dai antibiotice la copii

Leacuri pentru tuse productivă la copii: ceai din foi de ceapă

Ceapa este un alt leac la îndemână care te ajută să scapi de supărătoarea tuse. Are proprietăţi calmante şi antiseptice şi conţine complexul de vitamine B, dar şi vitamina C. Totodată, este un bun expectorant şi antitusiv. Este un remediu simplu, care se obţine dintr-o jumătate de ceapă, pe care o fierbi 10 minute

Ceaiul este indicat să fie îndulcit cu 1-2 linguriţe de miere. Ca să fie mai eficient, poţi adăuga şi o nucă întreagă, atunci când ceaiul fierbe. Remediul se administrează de 3-4 ori pe zi.