Însărcinată la 5 ani. Cazul Lina Medina, cea mai tânără mamă din toate timpurile

În zilele noastre, multe adolescente devin mame, lucru care le marchează fizic şi psihic. Însă cea mai tânără mamă din istorie este Lina Medina, care a devenit mamă la o vârstă la care alte fetiţe se joacă cu păpuşile.

image

Lina Medina a adus pe lume un băiat cu greutatea de 2,7 kg. Foto: rarehistoricalphotos.com

Lina Medina, o femeie din Peru care are în prezent 89 de ani, este oficial cea mai tânără mamă din lume, record neegalat până acum. Ea a născut la vârsta de doar 5 ani, 7 luni şi 17 zile.

Părinţii săi au observat că fetiţei începuse să îi crească abdomenul, însă nu s-au gândit nicio clipă că micuţa lor este gravidă. Aceştia au supus-o unor ritualuri, crezând că se află sub acţiunea unor forţe malefice. În cele din urmă, Lina a fost dusă la medic. Iniţial, medicul a suspectat o tumoră. La o examinare mai atentă, doctorul a observat că fetiţa era însărcinată în 7 luni.

image

A adus pe lume un băiat

Întrucât avea pelvisul prea mic, Lina a a născut prin cezariană un băiat cu greutatea de 2,7 kilograme, botezat Gerardo. Deşi avea doar 5 ani, medicul care a efectuat operaţia a constatat că fetiţa avea organele sexuale complet dezvoltate. Lina a fost diagnosticată cu pubertate precoce, sânii şi şoldurile fiind mai mari pentru vârsta ei. Cu alte cuvinte, avea corpul unei adolescente. Se crede că avusese ciclu menstrual încă de la vârsta de 2 ani şi jumătate.

Gerardo, care a trăit până la vârsta de 40 de ani, a crezut că este fratele Linei, aflând adevărul la 10 ani.  

Nu se ştie cine a fost tatăl copilului

Identitatea tatălui nu a fost dezvăluită niciodată. S-a crezut că acesta ar fi tatăl copilei, care a fost acuzat de abuz, dar a fost eliberat din lipsă de dovezi.

Lina Medina a avut o viaţă normală. A lucrat ca secretară, iar în 1972 s-a căsătorit şi a mai avut un copil, tot un băiat. Ea nu a spus nicioadată cine este tatăl copilului.

Într-un articol despre acest caz, publicat în 1955, în presa din SUA, se menţiona o tradiţie străveche practicată în Peru. Astfel, comunităţile izolate din zonele muntoase din Peru încă mai practicau ritualuri religioase precreştine, care implicau uneori şi orgii sexuale. Informaţiile au rămas doar la stadiul de speculaţie.

Vezi şi: Ce faci când adolescentul tău se poartă nefiresc