Efectele ceaiului de tei la copii
Însă, bebeluşii alăptaţi exclusiv la sân NU necesită administrarea de ceaiuri, doar în situaţii excepţionale, când acesta suferă de colici, constipaţie şi diaree, astfel că ceaiurile trebuie să fie naturale şi nu instant.
Efectele ceaiului de tei la copii
-Ceaiul de tei, de exemplu, are o întrebuinţare pentru o gamă largă de afecţiuni, dar nu trebuie folosit în mod abuziv.
-În primul rând, este binecunoscut efectul calmant şi liniştitor al acestui ceai de tei pentru copii. Îi ajută să doarmă mai bine. Apoi, ceaiul de tei cu un strop de lămâie face minuni în cazul unei răceli uşoare sau mai grave, pentru a preveni deshidratarea şi pentru a produce transpiraţia, pentru a ajuta la urinare şi chiar pentru a scădea febra.
-În cazul inflamaţiilor căilor respiratorii, ceaiul de tei este un puternic adjuvant, precum şi în cazul tusei, a stărilor nervoase şi a durerilor de cap.
-Tulburările digestive pot fi şi ele alinate cu ajutorul ceaiului de tei. Ceaiul de tei se prepară tot sub formă de infuzie, astfel că la 100 ml de apă clocotită se folosesc patru flori.
-Pe de altă parte, există păreri conform cărora banalul ceai de tei nu este deloc sănătos pentru copiii cu vârste sub cinci ani, mai ales din cauza unor alcaloizi pe care îi conţine.
-Derivaţii colinici din florile de tei au un intens efect sedativ, chiar hipnotic (somnifer), asupra majorităţii copiilor de vârstă mică, efect aparent de dorit mai ales în cazul celor foarte agitaţi. Dar substanţele active din ceaiul de tei obligă creierul să fie mai leneş atunci când în mediu apar unii stimuli.