Cum vindeci tusea m─âg─âreasc─â la copii

1 2 jpg jpeg

Este o boal─â caracteristic─â copil─âriei, r─âsp├óndit─â prin tuse ┼či str─ânut, fiind foarte infec┼úioas─â ├«n primele stadii. Debuteaz─â cu simptomele unei r─âceli obi┼čnuite, urmate, 2 s─âpt─âm├óni mai t├órziu, de crize violente ┼či incontrolabile de tuse care adesea se sf├ór┼česc cu v─ârs─âturi.

Copilul nu poate respira ├«n timpul acestor spasme, de aceea e posibil s─â se simt─â ca ┼či cum s-ar sufoca, iar zgomotul caracteristic tusei m─âg─âre┼čti este extrem de nepl─âcut.

La copiii mici, privarea de oxigen poate deveni un pericol major.

, de asemenea, leza pentru totdeauna plămânii. Cu toate acestea, remediile tradiţionale pot grăbi vindecarea.

Dac─â un copil a fost expus la tusea m─âg─âreasc─â ┼či nu a fost imunizat, trebuie consultat medicul ┼či identificate simptomele, deoarece afec┼úiunea nu poate fi trata─â dec├ót ├«n fazele incipiente, ├«nainte ca accesele de tuse s─â ├«nceap─â.Tratamentul se bazeaz─â pe antibiotice.

T─âm├óia ┼či lev─ân┼úica sunt calmante ┼či ajut─â la ├«ncetinirea ┼či amplificarea respira┼úiei. Lemnul de santal, de asemenea, este calmant ┼či lini┼čtitor. Arde aceste uleiuri ├«n camera copilului sau le po┼úi folosi pentru a masa pieptul ┼či spatele.

Ceaiul lini┼čte┼čte copilul, reduc├ónd spasmele de tuse. Totodat─â, maseaz─â pieptil micu┼úului cu uleiuri de busuioc, isop ┼či chiparos (2 pic─âturi din fiecare la o linguri┼ú─â de ulei de migdale).

Este imposibil de hr─ânit obi┼čnuit copilul care are tuse m─âg─âreasc─â. De aceea, cel mai indicat este s─â-i dai c├ót mai multe lichide, mai ales ├«n cazul ├«n care micu┼úul are v─ârs─âturi ÔÇô amestecuri de suc de mere, miere ┼či ap─â cald─â, suc de ananas ┼či coac─âze negre cu ap─â cald─â, sucuri de legume calde ┼či preparate cu mixerul. ├Äi po┼úi da copilului ┼či ceai cald de ghimbir cu miere, supe combinate sau simple, precum supa de legume sau din piept de pui ÔÇô vor asigura nutrien┼úii necesari.

├Äncearc─â s─â evi┼úi cantit─â┼úile mari de lapte ├«n primele zile. Pe m─âsur─â ce copilul se simte mai bine, ofer─â-i por┼úii mici, u┼čoare, de omlet─â, carne t─âiat─â buc─â┼úi ┼či orez, piureruri de fructe cu miere, cui┼čoare ┼či scor┼úi┼čoar─â.

Tusea m─âg─âreasc─â este o infec┼úie grav─â ┼či, de┼či majoritatea copiilor se recupereaz─â, pot ap─ârea complica┼úii, iar ├«ngrijirea medical─â este esen┼úial─â, ├«n special pentru cei cu v├órsta sub trei ani.