Cum vindeci tusea măgărească la copii

1 2 jpg jpeg

Este o boală caracteristică copilăriei, răspândită prin tuse şi strănut, fiind foarte infecţioasă în primele stadii. Debutează cu simptomele unei răceli obişnuite, urmate, 2 săptămâni mai târziu, de crize violente şi incontrolabile de tuse care adesea se sfârşesc cu vărsături.

Copilul nu poate respira în timpul acestor spasme, de aceea e posibil să se simtă ca şi cum s-ar sufoca, iar zgomotul caracteristic tusei măgăreşti este extrem de neplăcut.

La copiii mici, privarea de oxigen poate deveni un pericol major.

, de asemenea, leza pentru totdeauna plămânii. Cu toate acestea, remediile tradiţionale pot grăbi vindecarea.

Dacă un copil a fost expus la tusea măgărească şi nu a fost imunizat, trebuie consultat medicul şi identificate simptomele, deoarece afecţiunea nu poate fi trataă decât în fazele incipiente, înainte ca accesele de tuse să înceapă.Tratamentul se bazează pe antibiotice.

Tămâia şi levănţica sunt calmante şi ajută la încetinirea şi amplificarea respiraţiei. Lemnul de santal, de asemenea, este calmant şi liniştitor. Arde aceste uleiuri în camera copilului sau le poţi folosi pentru a masa pieptul şi spatele.

Ceaiul linişteşte copilul, reducând spasmele de tuse. Totodată, masează pieptil micuţului cu uleiuri de busuioc, isop şi chiparos (2 picături din fiecare la o linguriţă de ulei de migdale).

Este imposibil de hrănit obişnuit copilul care are tuse măgărească. De aceea, cel mai indicat este să-i dai cât mai multe lichide, mai ales în cazul în care micuţul are vărsături – amestecuri de suc de mere, miere şi apă caldă, suc de ananas şi coacăze negre cu apă caldă, sucuri de legume calde şi preparate cu mixerul. Îi poţi da copilului şi ceai cald de ghimbir cu miere, supe combinate sau simple, precum supa de legume sau din piept de pui – vor asigura nutrienţii necesari.

Încearcă să eviţi cantităţile mari de lapte în primele zile. Pe măsură ce copilul se simte mai bine, oferă-i porţii mici, uşoare, de omletă, carne tăiată bucăţi şi orez, piureruri de fructe cu miere, cuişoare şi scorţişoară.

Tusea măgărească este o infecţie gravă şi, deşi majoritatea copiilor se recuperează, pot apărea complicaţii, iar îngrijirea medicală este esenţială, în special pentru cei cu vârsta sub trei ani.