Cum poţi preveni şi rezolva, ca părinte, agresiunile între copii
Învaţă-l că e greşit să ataci alte persoane
Spune-i că te îngrijorează conflictele dintre copii şi că în familia voastră se consideră că fiecare persoană merită tratată cu respect. Explică-i că atunci când împinge un coleg, îi spune lucruri răutăcioase sau nu îl acceptă în grupul din care el face parte, toate acestea înseamnă lipsă de respect. De asemenea, încurajează-l ca, în situaţia în care el este cel atacat fizic sau verbal, să te anunţe şi să găsiţi o soluţie împreună.
Caută semne de agresiune asupra lui
Discută constant cu cel mic despre ce face la şcoală, pentru a-ţi da seama din timp dacă i se întâmplă ceva neplăcut. Dacă vine acasă cu vânătăi, se plânge des de dureri de cap sau de stomac şi nu vrea să mai meargă la şcoală, e posibil să fi avut altercaţii cu anumiţi colegi. De cealaltă parte, dacă ţi se pare că e mereu agitat şi îi e greu să-şi stăpânească furia, ar putea fi el cel care îi agresează pe alţii.
Nu îngropa totul în tăcere
În cazul în care ai constatat că e vorba de agresiune îndreptată împotriva copilului tău, discută cu învăţătoarea sau cu diriginta şi determină-l pe cel mic să ceară ajutor profesorilor atunci când este victima unui atac între colegi. Dacă, însă, copilul tău îi loveşte pe alţii sau îi atacă verbal, explică-i că are mai mult de câştigat trăind în armonie cu cei din jur şi oferă-i mereu un exemplu prin comportamentul tău civilizat. Nu în ultimul rând, discută cu alţi părinţi despre acţiunile copiilor voştri, pentru că e posibil să învăţaţi unii de la alţii sau să găsiţi împreună soluţii de rezolvare a conflictelor.