Cum ne luptăm cu dependenţa de dulce la copii?

1 2 jpg jpeg

Vi s-a ├«nt├ómplat s─â auzi┼úi adesea din partea copiilor vo┼čtri ÔÇ×Mama, tata, a┼č m├ónca ceva dulce!ÔÇŁ ┼či apoi s─â ├«i vede┼úi c─â nu se mai rezum─â la una, dou─â p─âtr─â┼úele de ciocolat─â, ci devoreaz─â tablete ├«ntregi, p─âr├ónd c─â sunt de neoprit la acest capitol? Este foarte posibil ca la mijloc s─â fie dependen┼úa de dulce la copii, obicei periculos ce, pe termen lung, poate afecta s─ân─âtatea copiilor. Dependen┼úa de dulce la copii nu e un subiect pe care s─â ├«l trat─âm cu mai pu┼úin─â seriozitate, doar pentru c─â am avea impresia c─â cei mici au liber la dulciuri, ca de, sunt ┼či ei copii!

Pericolul obezit─â┼úii, al declan┼č─ârii unor boli grave, al alergiilor sau al imunit─â┼úii sc─âzute ├«i p├ónde┼čte la tot pasul pe copii. Tocmai de aceea este bine s─â ┼úinem zah─ârul la distan┼ú─â de cei mici, a┼ča c─â haide┼úi s─â discut─âm despre 7 solu┼úii prin care putem lupta noi, p─ârin┼úii, cu dependen┼úa de dulce la copii!

Da, s─â le cre─âm celor mici un program constant de consumare moderat─â a dulciurilor poate fi o solu┼úie bun─â, care s─â poat─â fi adoptat─â pe termen lung ┼či care s─â ├«ntre ├«n rutina copiilor, astfel ├«nc├ót s─â ┼úin─â ┼či la distan┼ú─â posibilitatea ca ei s─â fie dependen┼úi de gustul dulce. ├Än cele din urm─â, apeten┼úa pentru dulce se va diminua din ce ├«n ce mai mult, iar restul alimentelor s─ân─âtoase vor ├«ncepe s─â predomine.

Zah─ârul face parte din grupa carbohidra┼úilor, carbohidra┼úi care ajut─â creierul s─â secrete serotonin─â, cunoscut─â drept hormonul fericirii. C├ónd organismul d─â semne c─â ar avea nevoie de ceva carbohidra┼úi, ave┼úi ca variante ale dulciurilor clasice cu zah─âr fructele proaspete, care con┼úin ┼či ele zah─âr ├«n cantit─â┼úi diferite, dar care au ca avantaj fibrele, vitaminele ┼či nutrien┼úii ce le fac s─â fie at├ót de apreciate de organismul uman.

Lor li se pot pute┼úi ad─âuga, ├«n consum moderat din pricina num─ârului de calorii ridicat, fructe deshidratate. Dac─â greutatea copilului e un subiect de ├«ngrijorare pentru voi, citi┼úi ┼či 10 sfaturi simple pentru p─ârin┼úii copiilor cu probleme de greutate.

C├ónd pofta de dulce love┼čte mai tare, o alt─â surs─â la ├«ndemn─â cu care o pute┼úi potoli este aceea a dulciurilor ├«ndulcite cu ├«ndulcitori 100% naturali.

Pe l├óng─â faptul c─â aceste dulciuri sunt s─ân─âtoase ┼či nu creeaz─â dependen┼ú─â, ele se remarc─â ┼či prin con┼úinutul sc─âzut de calorii, ace┼čti ├«ndulcitori av├ónd un index caloric zero. Ca exemplu, ├«ndulcitorul de stevia este foarte potrivit pentru orice p─ârinte, el put├ónd fi folosit ┼či pentru preg─âtirea dulciurilor ce necesit─â preparare termic─â.Ci

Cite┼čte continuarea articolului pe totuldespremame.ro