Cum ne luptăm cu dependenţa de dulce la copii?

1 2 jpg jpeg

Vi s-a întâmplat să auziţi adesea din partea copiilor voştri „Mama, tata, aş mânca ceva dulce!” şi apoi să îi vedeţi că nu se mai rezumă la una, două pătrăţele de ciocolată, ci devorează tablete întregi, părând că sunt de neoprit la acest capitol? Este foarte posibil ca la mijloc să fie dependenţa de dulce la copii, obicei periculos ce, pe termen lung, poate afecta sănătatea copiilor. Dependenţa de dulce la copii nu e un subiect pe care să îl tratăm cu mai puţină seriozitate, doar pentru că am avea impresia că cei mici au liber la dulciuri, ca de, sunt şi ei copii!

Pericolul obezităţii, al declanşării unor boli grave, al alergiilor sau al imunităţii scăzute îi pândeşte la tot pasul pe copii. Tocmai de aceea este bine să ţinem zahărul la distanţă de cei mici, aşa că haideţi să discutăm despre 7 soluţii prin care putem lupta noi, părinţii, cu dependenţa de dulce la copii!

Da, să le creăm celor mici un program constant de consumare moderată a dulciurilor poate fi o soluţie bună, care să poată fi adoptată pe termen lung şi care să între în rutina copiilor, astfel încât să ţină şi la distanţă posibilitatea ca ei să fie dependenţi de gustul dulce. În cele din urmă, apetenţa pentru dulce se va diminua din ce în ce mai mult, iar restul alimentelor sănătoase vor începe să predomine.

Zahărul face parte din grupa carbohidraţilor, carbohidraţi care ajută creierul să secrete serotonină, cunoscută drept hormonul fericirii. Când organismul dă semne că ar avea nevoie de ceva carbohidraţi, aveţi ca variante ale dulciurilor clasice cu zahăr fructele proaspete, care conţin şi ele zahăr în cantităţi diferite, dar care au ca avantaj fibrele, vitaminele şi nutrienţii ce le fac să fie atât de apreciate de organismul uman.

Lor li se pot puteţi adăuga, în consum moderat din pricina numărului de calorii ridicat, fructe deshidratate. Dacă greutatea copilului e un subiect de îngrijorare pentru voi, citiţi şi 10 sfaturi simple pentru părinţii copiilor cu probleme de greutate.

Când pofta de dulce loveşte mai tare, o altă sursă la îndemnă cu care o puteţi potoli este aceea a dulciurilor îndulcite cu îndulcitori 100% naturali.

Pe lângă faptul că aceste dulciuri sunt sănătoase şi nu creează dependenţă, ele se remarcă şi prin conţinutul scăzut de calorii, aceşti îndulcitori având un index caloric zero. Ca exemplu, îndulcitorul de stevia este foarte potrivit pentru orice părinte, el putând fi folosit şi pentru pregătirea dulciurilor ce necesită preparare termică.Ci

Citeşte continuarea articolului pe totuldespremame.ro