Copilul ┼či-a introdus un corp str─âin ├«n ureche? Iat─â ce e de f─âcut!

1 2 jpg jpeg

Obiecte variate, de cele mai multe ori mici ┼či rotunde, precum vat─â, pietre, m─ârgele, juc─ârii, buc─â┼úele de h├órtie ÔÇô ajung ├«n

. Atâta timp cât nu este împins profund, acesta poate fi extras, fără consecinţe majore.

Dac─â obiectul este blocat ├«n partea interioar─â a canalului urechii, este indicat s─â mergi cu cel mic la medic. ├Än astfel de situa┼úii pot ap─ârea dureri ┼či irita┼úie, pierdere temporar─â de auz sau chiar spargerea timpanului.

├Än timp ce unele obiecte pot fi u┼čor de ├«ndep─ârtat, altele pot r─âm├óne neobservate ├«n ureche ┼či pot cauza apari┼úia unei infec┼úii bacteriene. Aceasta poate s─â apar─â ┼či dac─â pere┼úii canalului urechii au fost r─âni┼úi de p─âtrunderea obiectului.

├Än cazul ├«n care ai depistat un obiect str─âin ├«n urechea copilului, evit─â scoaterea acestuia folosind be┼úi┼čoarele de urechi sau alte instrumente asem─ân─âtoare.

Totu┼či, dac─â se afl─â la suprafa┼ú─â, po┼úi ├«ncerca scoaterea acestuia cu ajutorul unei pensete. Ai gri─â s─â nu ├«mpingi mai mult obiectul ├«n interior sau s─â love┼čti urechea.

Vara se poate ├«nt├ómpla ca insectele s─â p─âtrund─â ├«n canalul urechii ┼či s─â r─âm├ón─â acolo. Acestea se pot strecura ├«ncet, c├ónd micu┼úul doarme la aer liber, sau noapea, ├«n timpul somnului. ├Än asfel de situa┼úii, este indicat s─â ├«nclini capul copilului, astfel ├«nc├ót urechea cu insecta s─â fie ├«n sus.

În cazuri mai dificile mergi la un medic specialist ORL, care poate să cureţe în siguranţă acumularea de ceară uscată din canalul auditiv.

Pentru a preveni astfel de situa┼úii, supravegheaz─â mereu copilul ┼či evit─â s─â-i oferi juc─ârii de dimensiuni mici sau pe care ar putea s─â le introduc─â ├«n ureche.

Nu încerca să îndepărtezi obiectul cu degetele sau cu un obiect ascuţit. Această metodă poate împinge obiectul mai adânc în ureche sau poate produce răni.