Cât de periculos este sforăitul pentru copii

1 2 jpg jpeg

Sforăitul la copii poate apărea din mai multe motive. În primul rând, poate fi vorba de o problemă anatomică, atunci când copilul are maxilarul prea mic ori căile respiratorii prea strâmte.

De asemenea, copiii supraponderali sau cei care au circumferin┼úa g├ótului mai mare sunt ┼či ei mai predispu┼či c─âtre sfor─âit. Totu┼či, cea mai frecvent─â cauz─â a sfor─âitului la copii este inflamarea amigdalelor ┼či/sau a polipilor. Le poate afecta dezvoltarea

Atunci c├ónd sfor─âie, calitatea somnului copilului este semnificativ redus─â, de cele mai multe ori aceast─â problem─â fiind asociat─â cu sindromul de apnee ├«n somn (├«ntreruperea respira┼úiei). Iar consecin┼úele unei astfel de afec┼úiuni se resfr├óng asupra inimii, creierului ┼či metabolismului, afect├ónd dezvoltarea micu┼úului.

Mai poţi citi:

- Atenţie la simptomele apendicitei la copii!

- 35 de ani, vârsta maximă să ai copii?

Performan┼úe ┼čcolare mai reduse

Speciali┼čtii spun c─â un copil care nu doarme bine ┼či nici suficient se confrunt─â cu o sc─âdere a capacit─â┼úii de concentrare ┼či, drept rezultat, va da mai pu┼úin randament la ┼čcoal─â.

e asemenea, sfor─âitul afecteaz─â ┼či comportamentul micu┼úului din timpul zilei, put├ónd duce la hiperactivitate.

Dacă micuţul tău sforăie în fiecare noapte timp de o săptămână, nu amâna vizita la medic. Această problemă nu este dificil de tratat, însă terapia trebuie personalizată.

Astfel, trebuie depistat─â mai ├«nt├ói cauza care a declan┼čat sfor─âitul, iar acest lucru este cel mai bine s─â fie f─âcut ├«ntr-un centru specializat ├«n deregl─âri ale somnului. Abia apoi se va stabili cel mai potrivit tratament.