Cât de periculos este sforăitul pentru copii

1 2 jpg jpeg

Sforăitul la copii poate apărea din mai multe motive. În primul rând, poate fi vorba de o problemă anatomică, atunci când copilul are maxilarul prea mic ori căile respiratorii prea strâmte.

De asemenea, copiii supraponderali sau cei care au circumferinţa gâtului mai mare sunt şi ei mai predispuşi către sforăit. Totuşi, cea mai frecventă cauză a sforăitului la copii este inflamarea amigdalelor şi/sau a polipilor. Le poate afecta dezvoltarea

Atunci când sforăie, calitatea somnului copilului este semnificativ redusă, de cele mai multe ori această problemă fiind asociată cu sindromul de apnee în somn (întreruperea respiraţiei). Iar consecinţele unei astfel de afecţiuni se resfrâng asupra inimii, creierului şi metabolismului, afectând dezvoltarea micuţului.

Mai poţi citi:

- Atenţie la simptomele apendicitei la copii!

- 35 de ani, vârsta maximă să ai copii?

Performanţe şcolare mai reduse

Specialiştii spun că un copil care nu doarme bine şi nici suficient se confruntă cu o scădere a capacităţii de concentrare şi, drept rezultat, va da mai puţin randament la şcoală.

e asemenea, sforăitul afectează şi comportamentul micuţului din timpul zilei, putând duce la hiperactivitate.

Dacă micuţul tău sforăie în fiecare noapte timp de o săptămână, nu amâna vizita la medic. Această problemă nu este dificil de tratat, însă terapia trebuie personalizată.

Astfel, trebuie depistată mai întâi cauza care a declanşat sforăitul, iar acest lucru este cel mai bine să fie făcut într-un centru specializat în dereglări ale somnului. Abia apoi se va stabili cel mai potrivit tratament.