Când este necesară operaţia de amigdale?

1 2 jpg jpeg

Amigdalita este o infec┼úie acut─â a amigdalelor, cauzat─â, de obicei, de un virus, dar poate fi ┼či de natur─â bacterian─â.

infectate au un aspect ro┼ču ┼či violent. Afecteaz─â, ├«n general, copiii ┼či adolescen┼úii.Uneori problema devine cronic─â ┼či-i afecteaz─â ┼či pe adul┼úi. ├Än timpul crizei de amigdalit─â, ├«nghi┼úitul poate fi dureros.

Intervenţia chirurgicală pentru îndepărtarea amigdalelor nu este întotdeauna necesară. Se practică doar în cazul în care persoana face mai mult de trei amigdalite pe an.

De asemenea, medicii recomand─â opera┼úia dac─â, din cauza amigdalelor apar ┼či alte complica┼úii precum boli reumatice, apneea ├«n somn ┼či uveita cronic─â (inflamare a ochiului, ├«n interior).

Se poate ├«nt├ómpla ca speciali┼čtii ├«n ortodon┼úie s─â ├«ncurajeze opera┼úia de ├«ndep─ârtare a amigdalelor.

Un copil cu amigdale palatine va respira mai greu. Acest lucru poate distorsiona gura ┼či poate provoca probleme de plasare a din┼úilor.

Cu alte cuvinte, astăzi se apelează la această intervenţie chirurgicală doar dacă amigdalele devin adevărate focare de infecţie sau reprezintă un pericol pentru sănătate.

Amigdalitele pot duce la complica┼úii destul de serioase, ├«n deosebi pentru copii. Cea mai ├«nt├ólnit─â este otita seroas─â. Aceasta poate fi o cauz─â a pierderii auzului la copii. O alt─â complica┼úie este etnoidita ÔÇô micu┼úul are frecvent dureri de cap ┼či se umfl─â ├«n unghiul intern al orbitei.

De asemenea, din cauza amigdalitelor, copilul poate avea o respiraţie deficitară.

Operatia de amigdalectomie nu este dificil─â. Interven┼úia se poate efectua cu anestezie local─â sau general─â ┼či dureaz─â ├«ntre 30 ┼či 45 de minute, iar ├«n aceea┼či zi pacientul poate pleca acas─â. Un copil suport─â mai u┼čor opera┼úia, dec├ót un adult. Pacientii care sufer─â de apnee de somn sau alte patologii, pot avea complica┼úii.

Amigdalita nu este o boal─â contagioas─â, dar poate fi o infec┼úie care st─â la baza acesteia. Astfel, se recomand─â ca pacien┼úii cu amigdalit─â s─â r─âm├ón─â acas─â ├«n timpul dezvolt─ârii simptomelor ┼či p├ón─â la recuperarea acestora sau s─â-┼či spele ├«n mod regulat m├óinile pentru a preveni transmiterea infec┼úiei prin portage.