Acestea pot fi periculoase pentru copilul t─âu!

1 2 jpg jpeg

Orice p─ârinte ├«┼či dore┼čte tot binele din lume pentru copilul lui, mai ales ├«n primii ani de via┼ú─â dup─â ce a ├«nceput s─â mearg─â de a bu┼čilea, cel mic trebuie monitorizat ├«n permanen┼ú─â pentru a nu trata ulterior diverse afec┼úiuni.

Copii mai ales ├«n primii 7-10 ani de via┼ú─â au nevoie de toat─â aten┼úia ┼či grija ta, pentru ei totul este o noutate ┼či conform curiozit─â┼úii lor caracteristice din instinct se vor apropia de orice le prezint─â un interes.

Fii atent la unele juc─ârii!

2 jpg jpeg

Cu ce poţi capta atenţia unui copil cel mai bine? Corect, cu o jucărie, însă este necesar să fii atent a ce jucării alegi să îi oferi deoarece în primii ani de viaţă cei mici cunt tentaţi să bage totul în gură.

Mai ales dac─â acestea sunt ┼či deschise la culoare, scot tot felul de sunete electronice. De multe ori f─âr─â s─â ne d─âm seama juc─âriile alese pot avea un efect negativ asupra celui mic, influen┼ú├óndu-i at├ót comportamentul, frica c├ót ┼či personalitatea.

├Än plus toto ce reprezint─â electronice sau gadgeturi av├ónd acea lumin─â caracteristic─â albastr─â poate afecta vederea celui mic, cauz├ónd r─âni la nivelul retinei, folosirea unui smartphone la v├órst─â fraged─â sau o tablet─â, ├«l priveaz─â de accesul la lumea ├«nconjur─âtoare. ├Än felul acesta abilit─â┼úile senzoriale ┼či de mi┼čcare nu se dezvolt─â ┼či nu va exist─â o interac┼úiune real─â.

Pericolul din spatele premerg─âtoarelor

Aceste dispozitive reprezint─â oarecum u ajutor mai ales pentru m─âmici care aleg s─â foloseasc─â aceste premerg─âtoare pentru a se putea ├«mp─âr┼úi ├«ntre treburile casnice ┼či ├«ngrijirea copilului.

├Äns─â folosirea lor poate aduce ┼či anumite daune, ├«n Canada de exemplu aceste obiecte sunt interzise deoarece au o rat─â crescut─â de a provoca r─âni celor mici ┼či sus┼úin o ├«nt─ârire neuniform─â a musculaturii picioarelor.

Neexist├ónd motiva┼úia de a merge pe cont propriu mi┼čc─ârile independente vor fi ├«nt├órziate deoarece sim┼úul echilibrului nu este dezvoltat suficient.

Băuturile din comerţ

1 2 jpg jpeg

C├ónd vine vorba de sucuri, cele pe care le achizi┼úionezi din comer┼ú vin la pachet cu un deficit de vitamine ┼či un plus de zaharuri, astfel fiind favorizate probleme la nivelul danturii ┼či al num─ârului de kilograme.

Bebelu┼čilor peste un an este recomandat─â servirea sucurilor proaspete f─âcute ├«n cas─â ┼či consumul fructelor ┼či legumele sub form─â de piure sau sup─â crem─â.

O alt─â problem─â o reprezint─â laptele, marea majoritate a p─ârin┼úilor opt├ónd pentru laptele de vac─â care are o concentra┼úie slab─â de fier, astfel ├«nc├ót rinichii bebelu┼čului pot avea de suferit ┼či pot ap─ârea eventuale anemii.

Hainele prea groase sau prea subţiri

Da, mai ales acum c─â este frig afar─â ai tendin┼úa s─â ├«l ├«nfofole┼čti pe cel mic, ├«ns─â nu este deloc recomandat deoarece prea multe haine care s─â ├«i ┼úin─â de cald vor ├«mpiedica organismul s─â ├«┼či dezvolte reac┼úiile de ap─ârare la schimb─ârile de temperatur─â, aspect ce va favoriza o imunitate sc─âzut─â.

├Än plus, cei mici sunt foarte activi ┼či vor transpira frecvent, iar hainele prea groase nu ├«i vor ajuta ci dimpotriv─â.