Acestea pot fi periculoase pentru copilul tău!
Orice părinte îşi doreşte tot binele din lume pentru copilul lui, mai ales în primii ani de viaţă după ce a început să meargă de a buşilea, cel mic trebuie monitorizat în permanenţă pentru a nu trata ulterior diverse afecţiuni.
Copii mai ales în primii 7-10 ani de viaţă au nevoie de toată atenţia şi grija ta, pentru ei totul este o noutate şi conform curiozităţii lor caracteristice din instinct se vor apropia de orice le prezintă un interes.
Fii atent la unele jucării!
Cu ce poţi capta atenţia unui copil cel mai bine? Corect, cu o jucărie, însă este necesar să fii atent a ce jucării alegi să îi oferi deoarece în primii ani de viaţă cei mici cunt tentaţi să bage totul în gură.
Mai ales dacă acestea sunt şi deschise la culoare, scot tot felul de sunete electronice. De multe ori fără să ne dăm seama jucăriile alese pot avea un efect negativ asupra celui mic, influenţându-i atât comportamentul, frica cât şi personalitatea.
În plus toto ce reprezintă electronice sau gadgeturi având acea lumină caracteristică albastră poate afecta vederea celui mic, cauzând răni la nivelul retinei, folosirea unui smartphone la vârstă fragedă sau o tabletă, îl privează de accesul la lumea înconjurătoare. În felul acesta abilităţile senzoriale şi de mişcare nu se dezvoltă şi nu va există o interacţiune reală.
Pericolul din spatele premergătoarelor
Aceste dispozitive reprezintă oarecum u ajutor mai ales pentru mămici care aleg să folosească aceste premergătoare pentru a se putea împărţi între treburile casnice şi îngrijirea copilului.
Însă folosirea lor poate aduce şi anumite daune, în Canada de exemplu aceste obiecte sunt interzise deoarece au o rată crescută de a provoca răni celor mici şi susţin o întărire neuniformă a musculaturii picioarelor.
Neexistând motivaţia de a merge pe cont propriu mişcările independente vor fi întârziate deoarece simţul echilibrului nu este dezvoltat suficient.
Băuturile din comerţ
Când vine vorba de sucuri, cele pe care le achiziţionezi din comerţ vin la pachet cu un deficit de vitamine şi un plus de zaharuri, astfel fiind favorizate probleme la nivelul danturii şi al numărului de kilograme.
Bebeluşilor peste un an este recomandată servirea sucurilor proaspete făcute în casă şi consumul fructelor şi legumele sub formă de piure sau supă cremă.
O altă problemă o reprezintă laptele, marea majoritate a părinţilor optând pentru laptele de vacă care are o concentraţie slabă de fier, astfel încât rinichii bebeluşului pot avea de suferit şi pot apărea eventuale anemii.
Hainele prea groase sau prea subţiri
Da, mai ales acum că este frig afară ai tendinţa să îl înfofoleşti pe cel mic, însă nu este deloc recomandat deoarece prea multe haine care să îi ţină de cald vor împiedica organismul să îşi dezvolte reacţiile de apărare la schimbările de temperatură, aspect ce va favoriza o imunitate scăzută.
În plus, cei mici sunt foarte activi şi vor transpira frecvent, iar hainele prea groase nu îi vor ajuta ci dimpotrivă.