8 mituri desfiinţate de pediatru pe care ar trebui să le ştie toţi părinţii
Se pare că micuţii s-au ales cu această bacterie după ce chiar proprii părinţi le-au dat să mănânce sarmale, deşi aceştia aveau doar câteva luni de viaţă.
Aceste situaţii tragice ne-au arătat, dacă mai era nevoie, încă o dată cât de în urmă sunt părinţii români cu noutăţile din parenting şi că aceştia îşi cresc micuţii aşa cum ştiu că s-a procedat şi cu ei. Astfel, se ajunge ca părinţii să aplice şi acum – în 2016, leacuri băbeşti ce le pun bebeluşilor viaţa în pericol. Iată 8 mituri desfiinţate de pediatrii pe care ar trebui să le ştie toţi părinţii: 1. Şosetele înmuiate în oţel „scot" răceala din corp
Frecţia cu ţuică îi scade temperatura celui mic. Aşa că oţetul şi ţuica sunt cele două produse pe care trebuie să le folosim atunci când bebeluşul are febră.
Fals. Este adevărat că aşa procedau părinţii noştrii atunci când noi aveam febră, dar este doar un noroc că nu am avut de suferit în urma aplicării acestor leacuri băbeşti. De fapt, oţetul şi ţuica pot provoca arsuri pielii bebeluşului.
Tot am auzit aceste propoziţii, însă lucrurile nu stau deloc aşa. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă hrănirea bebeluşului doar cu lapte până la şase luni; abia începând cu această vârstă se trece la diversificare. Iar această etapă nu se începe cu suc de fructe. Întrebaţi pediatrul care sunt paşii pe care trebuie să îi urmaţi în acest proces.
Nu, nu-i da. Îi faci rău. Nu te gândeşti şi tu cât de mic este stomacul micuţului tău. Copilul nu pofteşte. E doar curios. Aşa că, dă-i să mănânce doar ce este indicat pentru vârsta lui dacă vrei să fie sănătos.
"Am lapte, dar este prea subţire; seamănă cu un zer şi copilul nu se satură. Aşa că o să renunţ la alăptare". Nu! Nu! Nu! E total greşit. Orice mamă are lapte chiar dacă ţie ţi se pare că tu eşti excepţia de la această regulă.
În plus, nu există lapte matern slab; acest aspect este tot un mit rămas din moşi-strămoşi şi de care nu trebuie să mai ţinem cont. Nu există lapte matern - indiferent de culoarea pe care o are, care să nu fie suficient de bun.
Laptele matern este "alimentul de aur" pentru bebeluşi acesta având toţi nutrienţii necesari pentru o dezvoltare sănătoasă a acestora.
O, nu! Nu proceda şi tu aşa cu bebeluşul tău. Acesta este doar un mit. Burtica nou-născutului nu este pregătită pentru acest lucru şi e posibil să apară dureri!
Ai auzit şi tu acest sfat, însă pediatrii avertizează că acest lucru nu trebuie făcut. Nu numai că nu aduce niciun beneficiu, dar unii nou-născuţi fac din această cauză dermatită atopică.
Dacă şi tu faci aşa, este greşit. Trebuie pus întotdeauna întreg pentru că nu ştim în care parte se află substanţa activă.
Greşit! Până la jumătate de an, laptele de mamă este alimentul ideal şi suficient pentru a asigura nevoile de creştere ale copoilului. Deci, şase luni doar lapte. Doar lapte!