În condiţiile în care gelurile dezinfectante pentru mâini se epuizează destul de repede în contextul pandemiei de coronavirus, poţi prepara acasă un astfel de produs, după o reţetă recomandată chiar de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Spălatul pe mâini cu apă şi săpun este prima regulă de urmat pentru a preveni contractarea coronavirusului sau a altor virusuri care provoacă infecţii respiratorii. Totuşi, dacă nu ai la dispoziţie apa şi săpunul, poţi folosi geluri sau soluţii dezinfectante. Cum acestea se epuizează repede din magazine şi din farmacii, poţi să pregăteşti acasă un dezinfectant eficient.

Ai nevoie de: 833 ml de alcool de 96% sau de 90%, 42 ml de peroxid de hidrogen 3% (apă oxigenată) şi 15 ml de glicerol 98% sau glicernă, disponibile la farmacie. Amesteci ingredientele şi completezi cu apă fiartă şi răcită sau cu apă distilată până obţii 1 litru de produs. Umpli un recipient cu pulverizator cu această soluţie dezinfectantă şi o foloseşti când nu ai acces la apă şi săpun.

Atenţie!

Alcoolul din compoziţia produsului îl face inflamabil, de aceea nu plasa produsul lângă o sursă de căldură. Nu folosi peroxid de hidrogen cu concentraţie mai mare de 3%, pentru că te poţi alege cu arsuri.

Sursa foto: https://pixabay.com/