Părul des, strălucitor şi foarte curat reprezintă frumuseţea feminină pe scurt. Îngrijirea părului este absolut necesară pentru respectul faţă de noi înşine, în primul rând, şi de cei care ne admiră, în al doilea rând.

Părul des, strălucitor şi foarte curat reprezintă frumuseţea feminină pe scurt. Îngrijirea părului este absolut necesară pentru respectul faţă de noi înşine, în primul rând, şi de cei care ne admiră, în al doilea rând.

Bogăţia şi strălucirea părului ţine de mulţi factori externi, dar mai ales interni. Astfel că, pentru a obţine o podoabă capilară deosebită, trebuie să începem prin schimbarea stilului de viaţă. Alimentaţia cât mai sănătoasă şi mişcarea sunt două lucruri pe care le putem echilibra pentru un păr frumos, dar şi pentru o viaţă mai lungă. Ceea ce ţine de ce putem face pentru părul nostru ca acesta să strălucească, iată cele mai bune tratamente pentru îndesirea părului.

Cele mai bune tratamente pentru îndesirea părului – masarea părului este foarte importantă pentru stimularea creşterii firului de păr

Pe lângă tratamentele de păr pentru îndesire, recomandăm cu încredere masajul pielii capului pentru un păr superb. Masajul se poate face cu ulei de susan, ulei ce vă va garanta un somn liniştit, o stare de bine şi o podoabă capilară specială zi de zi. Uleiul de nucă de cocos este la fel de indicat, acesta stimulând circulaţia sangvină şi fortificând rădăcina firului de păr. Masajul stimulează, de asemenea, şi creşterea firelor noi, deci îndesirea părului.

Dacă v-aţi întrebat vreodată de ce bunicile noastre aveau un păr bogat, curat şi frumos, aflaţi că acestea foloseau foarte rar şampon şi cel mai des tratamente naturale pentru păr. Înainte vreme bunicile şi străbunicele se spălau pe cap doar cu apă de ploaie, pentru creştere, îndesire şi păr curat. Aşadar, dacă ai posibilitatea de a strânge apă de ploaie, nu ezita să o faci, rezultatele te vor uimi.

Cele mai bune tratamente pentru îndesirea părului – oţetul de mere, gălbenuşul de ou şi uleiul de măsline

Oţetul de mere are diverse întrebuinţări, de la ajutor pentru slăbit la stimularea creşterii părului şi curăţarea sa în profunzime. După spălarea normală a părului, combină o parte de oţet de mere de calitate cu o parte de apă şi clăteşte delicat părul. Iar ca tratamentul să fie complet, prepară o mască naturală din un ou organic, o lingură de ulei de măsline, 1 linguriţă de miere şi zeama de la o lămâie. Amestecă bine ingredientele, apoi întinde cu grijă pe păr, mai ales la bază şi lasă să acţioneze timp de 15-20 de minute. Clăteşte părul din nou cu apă rece.

Usturoiul şi piperul sunt alte două ingrediente foarte folosite pentru stimularea creşterii părului. Usturoiul va trata şi mătreaţa sau alte probleme capilare, deci se poate aplica cu încredere. Se fierb câţiva căţei de usturoi în ulei de măsline sau de nucă de cocos, se zdrobesc apoi să se facă pastă şi se aplică cu atenţie la rădăcina părului. Se lasă să acţioneze toată noapte, iar a doua zi se clăteşte.

Masca cu piper se prepară din piper negru proaspăt măcinat, care se amestecă cu câteva picături de lămâie pentru formarea unei paste. Se aplică la rădăcina părului, se masează şi se lasă să acţioneze jumătate de ceas. Se clăteşte, iar tratamentul se face de trei ori pe săptămână. Dacă alternezi tratamentele este excelent, aceste tratamente naturale nu pot dăuna, iar acţionând împreună pot fi mai eficiente.

Cele mai bune tratamente pentru îndesirea părului – uleiuri de păr şi tratament ayurvedic împotriva calviţiei

Anumite uleiuri sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra scalpului, şi anume uleiul de rozmarin, de lavandă, de cimbru şi jojoba. Se poate adăuga şi ulei de ricin sau ulei de măsline. Un amestec din aceste uleiuri înainte de spălarea capului este un tratament excelent pentru îndesirea şi strălucirea părului. Se aplică înainte de spălare şi se lasă să acţioneze timp de o oră, părul fiind înfăşurat într-un prosop. Se clăteşte şi se spală bine cu şampon la final.

Un tratament ayurvedic, care a dat rezultate excelente în cazurile de cădere în masă a părului, este tratamentul cu produse pe bază de extracte de Eclipta alba. Uleiul de Bhringraj, făcut din această plantă medicinală este folosit de mii de ani în India împotriva calviţiei, dar şi pentru proprietăţile sale anticancerigene, antivirale, antibacteriene şi hipotensive. Acest ulei stimulează puternic foliculii pentru producerea firelor noi, chiar şi acolo unde firele au dispărut complet. Este, aşadar, un remediu foarte eficient şi pentru bărbaţi. Pe lângă ajutorul îndesirii părului, uleiul de bhringraj ajută şi la fortificarea şi îngroşarea părului. Uleiul se aplică pe păr înainte de spălare cu cel puţin o oră. Cu cât se lasă mai mult să acţioneze, cu atât este mai eficient. Se clăteşte şi se foloseşte de mai multe ori pe săptămână timp de câteva luni pentru rezultate cât mai bune.