Ce nu ştiai despre duş

1 2 jpg jpeg

1. Un singur duş pe zi este suficient

Un duş dimineaţa, înainte de a pleca la muncă, pentru a mirosi bine, şi unul seara, înainte de culcare, pentru relaxare. Este o greşeală care se întâmplă foarte des şi care poate cauza sensibilizarea pielii sau chiar uscarea ei, avertizează dermatologii. În exces, calcarul din apă şi chimicalele din gelul de duş pot să irite pielea şi creează senzaţie de disconfort mai ales în timpul iernii. De aceea, limitează-te la un singur duş pe zi.

2. Spălăturile intravaginale sunt contraindicate

Multe femei obişnuiesc să facă spălături intravaginale ca îngrijire de rutină sau după sex. Totuşi, acest lucru este complet greşit. Apa şi săpunul curăţă flora vaginală nu doar de secreţiile vaginale, ci şi de bacteriile bune, care ar trebui să elimine riscul de infecţii în această zonă.

3. Buretele de baie, sursă de microbi

Dermatologii recomandă să te speli doar cu mâna, deoarece buretele reprezintă un mediu umed, propice înmulţirii bacteriilor. De multe ori, accesoriile de duş nu sunt întreţinute în mod corespunzător. Ar trebui să te speli cu atenţie, eventual - ocazional, cu gel de duş exfoliant (care preia astfel din atribuţiile buretelui), masând uşor pielea.

4. Şi picioarele trebuie exfoliate

Simpla spălare a picioarelor cu apă şi săpun nu este suficientă. Este indicat să elimini pielea moartă dintre degete, aşadar foloseşte piatra ponce, peria sau un scrub o dată la 2-3 zile.

5. Epilarea la duş nu este recomandată

Din lipsă de timp, multe femei aleg epilarea cu lamă, la duş. Nu este cea mai indicată metodă de îndepărtare a părului nedorit, întrucât nu este lipsit de riscuri; tăieturi, iritaţii şi păr crescut pe sub piele.

6. Evită să-ţi speli zilnic părul

Pentru a se simţi curaţi, unor oameni le place să îşi spele părul în fiecare zi, la duş. În realitate, specialiştii recomandă să îl speli doar de 2-3 ori pe săptămână. Pentru a evita îngrăşarea lui, foloseşte balsamul de vârf doar la vârfuri.

7. Apa fierbinte irită pielea

Deşi duşurile fierbinţi pot părea relaxante, adevărul este că apa prea caldă îţi poate afecta pielea care, ca şi scalpul, este acoperită de un strat de grăsime natural. Apa fierbinte înlătură acest sebum, uscând pielea. Pentru tonifiere şi elasticitate, cel mai bine este să foloseşti apă călâie.

8. Demachiază-te înainte de a intra la duş

Nu uita să te demachiezi înainte de a intra sub duş. În cazul în care tenul nu este curăţat bine înainte, rişti ca impurităţile să intre în porii dilataţi. De altfel, apa nu este suficientă pentru a îndepărta machiajul şi piele moartă.

9. Nu folosi săpun, ci gel hidratant

Cele mai multe săpunuri conţin chimicale dure care strică echilibrul bacteriilor de la suprafaţa pielii. Una dintre calităţile unui gel de duş hidratant este filmul pe care îl lasă pe piele după spălare. Acesta are rolul de a menţine umiditatea în piele. Săpunurile, în general, nu lasă acest film special, în consecinţă, ţesutul cutanat este neplăcut la atingere, semn de deshidratare.