Când nu trebuie trimişi copiii la şcoală. Ce recomandă Ministerul Sănătăţii
Este nevoie de un efort comun pentru ca şcolile să rămână deschise în continuare, este mesajul transmis părinţilor de Ministerul Sănătăţii.
După prima săptămână de cursuri în şcoli, rata de infectare a fost de 1 la 10.000, iar situaţia a fost descrisă ca nefiind îngrijorătoare de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
Cei 290 de elevi care au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19 s-au infectat anterior începerii şcolii. Ministrul Sorin Cîmpeanu „s-a declarat convins că nu se va ajunge la situaţia închiderii şcolilor, dar, în eventualitatea în care situaţia o va cere, nu va ezita să o facă”, informează Mediafax.
În acelaşi timp, Ministerul Sănătăţii a făcut câteva precizări duminică, pe Facebook: „Pentru ca şcolile să rămână deschise este nevoie de un efort comun. Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei şi la menţinerea în şcoli a unui mediu sigur pentru copii, părinţi, profesori şi întreaga comunitate”.
Recomandări pentru părinţi
Înainte de a-şi trimite copiii la şcoală, părinţii trebuie să fie atenţi cum se simt. „Înainte să duci copilul la şcoală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului şi mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât şi diareea. Dacă observi chiar şi o parte din aceste simptome la copilul tău, îţi recomandăm să îl ţii acasă şi să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede”, transmite Ministerul Sănătăţii.