Ultrasunetele au fost descoperite iniţial pentru depistarea şi stabilirea cartografică a submarinelor. Astăzi, sunt folosite pentru a corecta aspectele imperfecte ale corpului uman.

Ulterior descoperirii avantajelor ultrasunetelor s-a stabilit că pot fi folosite şi în medicină unde iniţial utilizarea a fost una imagistică folostă mai ales în efectuarea ecografiilor.

Studiile nu s-au oprit aici, în timp s-a ajuns la concluzia ca aceste ultrasunete pot fi folosite şi terapeutic nu doar în scopuri diagnostice.
De aici şi până la folosirea ultrasunetelor pentru remodelarea corporala a fost nevoie doar de un singur pas.

Astfel, Simona Enache, reprezentanta unei clinici de înfrumuseţare din Bucureşti, ne povesteşte despre avantajele aduse frumuseţii corporale a acestei tehnologii.

Efect dublu cu rezultat vizibil

Tratamentele cu ultrasunete sunt excelente si pentru remodelarea corporale deoarece reprezinta una din putinele metode in cursul careia intalnim un efect dublu: de spargere a depozitelor de grasime calcifiate si de dizolvare simultana a lor, cu rezultate vizibile intr-un timp relativ scurt.

Află cât de benefică este terapia cu ultrasunete în caz de impotenţă AICI

Beneficiile tratamentului cu ultrasunete

Oamenii se află într-o continuă cercetare cu privire la metodele prin care pot să îşi îmbunătăţească aspectul corpului. Tindem spre perfecţiune şi asta ne ocupă un loc primordial în activităţile noastre.

Astfel că, terapia cu ultrasunete este benefică pentru tratarea celulitei, prin eliminarea nodulilor de grasime obţinându-se astfel remodelare corporală, o detoxifiere datorită eliminării ţesutului adipos şi a toxinelor aferente din corp, ajută la eliminarea vergeturilor prin uniformizarea pielii.

În urma ultrasonoterapiei, pielea devine mai fermă, mai elastică şi mult mai frumoasă. Zonele încordate se relaxează şi se activează microcirculaţia cutanată datorită acţiunii termine a ultrasunetelor.

Pe ce zone poate fi folosită această terapie?

Zonele problematice, precum abdomenul, şoldurile, fesele, coapsele, inclusiv braţele pot beneficia de această terapie. În plus, este o procedură uşor de urmat, durează aproximativ 15 minute o şedinţă, iar efectele se vor vedea într-un timp foarte scurt.

Contraindicaţiile tratamentului cu ultrasunete

În cazul în care te regăseşti printre persoanele care suferă de afecţiuni ale pielii, boli cardiace, spasmofilie, implanturi metalice sau tumori maligne, acest tratament este contraindicat. De asemenea, cei care au în istoricul medical atacuri de spasmofilie, tensiune arterială anormală, femeile însărcinate sau care se află la menstruaţie trebuie să-l evite.

Tratamentul trebuie efectuat cu cel puţin o jumătate de oră înaintea mesei sau după.

Se poate folosi şi pentru probleme faciale?

Tratamentul cu ultrasunete poate fi folosit şi pentru a remedia problemele faciale, precum cele care ţin de ochi şi contur facial, lifting facial, anticearcan, depigmentare. De asemenea, ultrasunetele ajuta la controlul oxidării celulare, la activarea melaninei de sub piele, ( având efect de înălbire şi de eliminare a ridurilor ), stimulează termic şi acustic microcirculatia sangvină.

Ultrasunetele din industria beauty exploatează aceeaşi tehonologie folosită de doctori pentru scanările prenatale, dar penetrează câţiva milimetri mai profund pentru a ajunge la ţesutul adipos unde celulita este captivă.
Terapia cu ultrasunete este o metoda foarte relaxanta şi benefică pentru sănătatea corpului.

Simona Enache, Clinică Anti-Ageing, Bucureşti
Date de contact : 0720.634.513
http://www.michelle-center.ro/