Un studiu realizat în luna martie a anului 2012 de firma de cercetare de piaţă Unlock Market Research împreună cu Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente a arătat că 87% dintre adulţi folosesc automedicaţia. Dintre aceştia, cei mai mulţi adulţi aleg să se trateze fără a cere sfatul specialistului de răceală – 41% şi durere de cap – 31% şi de cele mai multe ori se bazează pe experienţe anterioare sau pe informaţiile găsite pe internet.

Deşi adulţii sunt conştienţi de faptul că automedicaţia prezintă foarte multe riscuri mulţi dintre aceştia, 6 din 10 părinţi, o aplică şi in cazul copiilor lor, transformându-i astfel în viitori adulţi care vor evita să apeleze la un specialist atunci când starea de sănătate le-o impune.

,,Încă de mici, copiii trec printr-un proces de identificare, încep să imite personalitatea părinţilor, ticurile, activităţile lor şi îşi însuşesc în detaliu modelele de comportament ale acestora. Practic, copilul va reţine şi va face ceea ce vede la părinţi şi mai puţin ceea ce părinţii încearcă să-i transmită verbal” a declarat dr. Evelina Moraru, Medic Pediatru Spitalul de Copii Sf. Maria Iaşi

Tocmai de aceea părinţii trebuie să acorde foarte mare importanţă felului în care se comportă în preajma celui mic şi cum îl ajută pe acesta să facă faţă unei stări de sănătate precare.

Citeşte mai multe pe această temă AICI