Reţetă naturistă contra constipaţiei. Te ajută să elimini mai uşor toxinele din corp
Din cauza stilului de viaţă actual, care implică mai puţină mişcare şi consum de alimente procesate, tot mai multe persoane se confruntă cu tranzit intestinal lent sau cu constipaţie, ceea ce contribuie la acumularea toxinelor în corp.
Nu există leacuri magice pentru detoxifiere şi este indicat să adoptăm obiceiuri sănătoase, care să ne ajute, printre altele, să avem o digestie normală. Constipaţia poate favoriza acumularea de toxine, precum şi apariţia hemoroizilor, a fisurii anale şi a prolapsului rectal.
Pentru a preveni constipaţia, include cât mai multe legume şi fructe în dietă, pentru că fibrele conţinute ajută la normalizarea digestiei, evită să mănânci prea multe alimente procesate (mezeluri, cârnaţi), consumă suficientă apă (ideal 2 litri zilnic) şi fă mişcare zilnic, recomandă Mayo Clinic. Totodată, este indicat să nu amâni mersul la toaletă, pentru că abţinerea de la defecaţie duce la apriţia constipaţiei.
Leac contra constipaţiei
Ai nevoie de:
1 lingură de fulgi de ovăz
1 lingură de seminţe de in
1 măr
1 lingură cu miere
1 cană cu apă
1 lingură cu seminţe de chia.
Preparare şi administrare
Pune toate ingredientele într-un blender şi amestecă. Ia o lingură din acest amestec în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Consumând regulat acest preparat, vei avea un aport crescut de fibre, poţi elimina mai uşor substanţele neasimilate de sistemul digestiv, previi balonarea şi poţi elimina mai uşor toxinele.
Remediul nu se recomandă bărbaţilor cu cancer de prostată sau cu boli de sânge, pentru că seminţele de chia pot avea efect anticoagulant.
De asemenea, seminţele de in nu sunt indicate celor cu obstrucţie intestinală sau cu diverticuloză.
Vezi şi: De ce să mănânci ovăz în fiecare zi?
Remediu bogat în fibre
Ovăzul conţine o cantitate importantă de fibre, care ajută digestia, prevenind întărirea scaunului.
Semințele de in nu numai că ameliorează constipația, ci pot ajuta și la reducerea balonării și a durerilor abdominale.
Mărul este bogat în fibre. Adulţii ar trebui să consume zilnic 30 de grame de fibre, iar incluzând 2 mere în alimentaţie, în fiecare zi, acest obiectiv poate fi atins. Mânâncă şi coaja mărului, pentru că are în componenţă fibrele atât de necesare procesului digestiv.
Seminţele de chia conţin, de asemenea, fibre. O porție de 100 de grame de chia oferă aproximativ 35 de grame de fibre.
Mierea este cunoscută pentru efectele laxative ușoare. Dacă eşti constipat, poţi lua 1 linguriţă, de trei ori pe zi.