Persoanele care obişnuisc să consume câte o mână de nuci de două ori pe săptămână au un risc mai redus de a suferi de o formă mai severă de cancer, conform unei cercetări recente.

Mai exact, specialiştii susţin că fructele oleaginoase scad riscul de apariţie a cancerului pancreatic aproape cu o treime.

Cercetarea, realizată de specialiştii de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard, SUA, a arătat că nu există diferenţe între tipurile de fructele oleaginoase, importantă fiind cantitatea care se consumă pe săptămână.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat starea de sănătate şi obiceiurile alimentare ale celor 75.000 de femei. Apoi, specialiştii au analizat riscul de apariţie în cazul lor a cancerului de pancreas.

Dintre participante, cele care obişnuiau să mănânce nuci aveau un risc cu 35% mai redus de cancer pancreatic, spre deosebire de cele care nu consumau deloc fructe oleaginoase.

,,Parte dintr-o alimentaţie sănătoasă, nucile, migdalele şi fisticul pot reduce riscul apariţiei cancerului de pancreas datorită proprietăţile lor anti-cancer”, au precizat specialiştii care au participat la studiu.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Britanic al Cancerului.