Variola maimuței, numărul de cazuri ar putea să crească. 7 semne timpurii care anunță boala
O boală infecțioasă bate în retragere, alta sosește pentru a-i lua locul, cel puțin aceasta este teama unor oameni de știință. Pe măsură ce Covid dispare, există temeri că variola maimuței i-ar putea lua locul.
NHS descrie variola maimuței ca fiind „o infecție rară , răspândită în principal de animalele sălbatice în anumite părți ale Africii de Vest sau Centrale”. Virusul se răspândește atunci când o persoană este în contact strâns cu alta, inclusiv prin sex. Pe lângă contactul strâns cu pielea altuia, variola maimuței se poate răspândi și prin atingerea îmbrăcămintei, a prosoapelor sau a așternutului cuiva cu erupție cutanată.
Cazurile continuă să crească în Marea Britanie, iar această tendință s-ar putea accelera în săptămânile următoare, a avertizat un important expert în sănătatea sexuală.
Marea Britanie înregistrează în prezent o creștere fără precedent a cazurilor de variola maimuței . Ipoteza principală este că infecția virală a fost importată din Africa de Vest, deși acest lucru este încă investigat. Până acum, în Marea Britanie au fost detectate 20 de cazuri de variolă.
Președintele Asociației Britanice pentru Sănătate Sexuală și HIV (BASHH) prezice că acest număr va crește în săptămânile următoare.
„Vor fi mai multe cazuri în săptămâna viitoare. Câte este greu de spus”, a spus doctorul Dewsnap pentru Sky News.
„Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este că există infecții în toată Europa, așa că boala s-a răspândit deja. „Ar putea fi cifre cu adevărat semnificative în următoarele două sau trei săptămâni”.
Marea Britanie ia în mod activ măsuri pentru a limita răspândirea variolei.
Potrivit doctorului Dewsnap, unii angajați ai clinicii au primit vaccinul împotriva variolei, care poate fi eficient împotriva variolei maimuței, și au loc discuții despre administrarea de doze „grupurilor cu potențial risc”.
Variola maimuței - ultimele evoluții
Un total de 120 de cazuri confirmate sau suspectate au fost raportate la nivel global.
Elveția a înregistrat primul său caz confirmat sâmbătă. Israelul a raportat, de asemenea,primele cazuri , printre care un bărbat în vârstă de 30 de ani care se întorsese dintr-o călătorie în Europa de Vest.
Asta vine după ce Spania, Portugalia, Italia, Suedia și Canada au raportat mai multe cazuri în ultima săptămână, mai ales la bărbații tineri care nu au călătorit anterior în Africa.
Franța, Belgia și Australia au anunțat primele cazuri vineri.
Ce determină răspândirea
David Heymann, specialist în boli infecțioase la Organizația Mondială a Sănătății, crede că variola maimuței se răspândește ca o boală cu transmitere sexuală.
„ Se răspândește la fel ca și infecțiile cu transmitere sexuală, ceea ce și-a amplificat transmiterea ei în întreaga lume”, a spus el.
Simptomele de observat
„La oameni, simptomele variolei maimuței sunt similare, dar mai blânde decât simptomele variolei. Începe cu febră, dureri de cap, dureri musculare și epuizare.
Alte simptome includ:
· Dureri de spate
· Noduli limfatici umflați
· Frisoane.
Din fericire, cazurile de variolă detectate în Marea Britanie au fost toate uşoare până acum. Cu toate acestea, variola maimuței poate pune viața în pericol dacă este lăsată netratată.
Potrivit NHS, există lucruri pe care le poți face pentru a reduce riscul de îmbolnăvire.
Acestea includ:
· Să te speli pe mâini cu apă și săpun în mod regulat sau să folosești dezifectant pentru mâini pe bază de alcool.
· Să mănânci numai carne care a fost gătită temeinic.