Tratamente naturiste cu ceapă verde şi usturoi verde

1 2 jpg jpeg

Un fir, mai multe leacuri

Ceapa verde stimulează sistemul imunitar şi distruge virusurile gripale. Datorită alicinei, un antibiotic şi expectorant puternic, şi al clorofilei, care are efecte antiinflamatoare, ceapa verde este eficientă în bronşitele infecţioase. Tot alicina din bulb, cu proprietăţi anticoagulante, împiedică formarea cheagurilor de sânge şi este recomandată în cazul trombozelor şi al tromboflebitelor. Doar 100 g de ceapă verde înseamnă o mulţime de substanţe nutritive: 2 g fibre alimentare, 260 mg potasiu, 39 mg calciu. Aceeaşi cantitate are un aport energetic de 23 de calorii.

De folos în eliminarea calculilor

Pentru eliminarea calculilor renali, poţi face o infuzie cu ceapă verde. Îndepărtează partea verde a firelor şi pune într-o cană patru bulbi albi tăiaţi în două, peste care torni un pahar (150 ml) de apă clocotită. Acoperă şi lasă la infuzat 30 de minute, apoi strecoară într-un alt recipient şi bea pe parcursul unei zile. Încercă să ţii tratamentul o perioadă îndelungată, pentru a elimina eficient calculii supărători.

Proprietăţi antibacteriene

Usturoiul verde conţine o serie de vitamine - A1, B1, B2 şi C -, şi minerale precum fosfor, potasiu, iod, calciu şi sulf. Spre deosebire de usturoiul normal, cel verde este mai fraged, mai suculent şi mai puţin iute. Consumă-l în stare proaspătă, în mâncare, pentru a benefecia de proprietăţile sale antibacteriene, care te vor proteja de răceală şi infecţii diverse. Usturoiul verde poate fi adăugat în salate, sandvişuri, dar şi ca ingredient în tocăniţe, supe, ciorbe sau cartofi.

Detoxificare şi tonifiere

Faţă de usturoiul uscat, cel verde, de primăvară, ajută la detoxificarea organismului. Usturoiul conţine fitohormoni, substanţe similare hormonilor, care se găsesc în plantele fragede. În organismul uman, aceştia reglează echilibrul hormonal şi au efect tonic.

Un antibiotic natural

La fel ca în cazul cepei, usturoiul verde conţine alicină, un antibiotic natural care are rol antiinflamator şi antifungic şi care îi dă gustul specific. Nu degeaba, usturoiul este considerat un leac universal în medicina populară a multor popoare.

Citeşte mai multe pe această temă AICI