Bolile pe care le poţi lua de la dentist

1 2 jpg jpeg

Sănătatea dinţilor este extrem de importantă atât din punct de vedere al încrederii în sine - este cunoscut faptul că oamenii care se simt bine în propria lor piele, care au încredere în ei zâmbesc mai mult, cât şi din punctul de vedere al funcţiei de nutriţie pe care o îndeplineşte dantura.

Astfel, apelăm la stomatolog pentru a ne ajuta să ne rezolvăm diferite afecţiuni sau, în funcţie de caz, pentru soluţionarea unor complicaţii extrem de nefaste.

Ceea ce nu au în vedere adesea persoanele este faptul că atunci când aleg cabinetul sau clinica stomatologică trebuie să fie atente la lucruri foarte importante pentru că o vizită la stomatolog poate însemna contaminare cu: hepatita B sau C, HIV, TBC, sifilis şi alte boli grave.

„Echipamentul de protecţie poartă o mare încărcătură microbiană şi de aceea este recomandată utilizarea consumabilelor de unică folosinţă. Cele mai frecvente căi de contaminare în stomatologie sunt reprezentate de salivă şi de sânge. Este important să ţineţi cont că cea mai eficientă decontaminare a instrumentalului se realizează prin sterilizare. Un alt aspect, de asemenea important, este că instrumentalul rotativ (turbine, piese de mână) şi tubulatura aparatelor stomatologice se contaminează atât la exterior, cât şi la interior”, explică medicul stomatolog Taner Chemal, de la Clinica Implantodent din Bucureşti.

La fel de importantă pentru prevenirea bolilor este şi dezinfectarea suprafeţelor externe din cabinetul stomatologic, mai ales că aceste procedeu înjumătăţeşte riscul contaminării. Cu toate acestea, cea mai sigură soluţie de sterilizare a întregii aparaturi stomatologice este folosirea autoclavului.