Activităţi pentru copii în anotimpul rece

1 2 jpg jpeg

Educaţia poate fi relaxantă şi distractivă atât pentru copil cât şi pentru părinte. Astfel, pentru o bună devoltare generală părinţii trebuie să le asigure copiilor modalităţi multiple de joacă.

Prin jocuri şi activităţi educative,

vor putea dezvolta o gândire logică şi se vor adapta mai uşor la mediul înconjurător.

Unele activităţi pot îmbunătăţi dexteritatea piciului tău. Astfel, poţi face desene pe hârtie sau chiar pe faţă împreună cu copilul sau confecţiona diverse figurine.

Pictaţi cu palmele, cu degetele sau chiar cu tălpile. Micuţul se poate unge pe tot corpul cu vopsea şi apoi să lase urmele pe hârtie.

Majoritatea copiilor încep să manifeste interes pentru cifre şi litere la vârsta de 3 ani. Astfel, există activităţi care îl pot ajuta pe micuţ să înveţe mai uşor numerele.

Adună lucruri de prin casă, precum creioane, pixuri, agrafe – grupează-le şi numără-le împreună cu copilul.

Mâncarea făcută acasă este cea mai sănătoasă, dar atunci când este preparată cu ajutorul copiilor, este o metodă ideală pentru a distra micuţii şi le va capta atenţia.

Aşadar, intraţi cu toţii în bucătărie şi distraţi-vă făcând cele mai ingenioase prăjituri.

Bătaia cu pernele, sau fortăreţele ridicate din perne, sunt printre jocurile preferate ale copiilor. Simpla poziţionare a acestora între locul de joacă şi restul camerei îi va da celui mic impresia că are locul lui, separat de restul familiei.

Citeşte-i poveşti seara, înainte de culcare, apoi vorbiţi despre ceea ce a înţeles. De asemenea, puteţi citi împreună, câte un paragraf, pentru a nu-l obosi pe el mic.