7 tipuri de grăsimi sănătoase

2 jpg jpeg

Peştele conteine grasimi sanatoase

Peştele gras (somonul, macroul, heringul, păstrăvul, sardinele şi tonul alb) este o foarte bună sursă de acizi graşi Omega-3 . Acestea sunt grăsimi bune care ajută la menţinerea sănătăţii inimii. Ele pot ajuta, de asemenea, la menţinerea creierul ,,ascuţit", mai ales pe măsură ce îmbătrânim. Specialitştii de la American Heart Association recomandă să mâncăm două porţii de peşte gras pe săptămânâ. Găteşte-l la cuptor, la grătar sau fiert în apă. Avocado Îl poţi folosi la prepararea sandvi-urilor, ori serveşte-l separat. Fructul este bun pentru inima ta şi poate reduce şi simptomele artritei datorită grăsimilor sănătoase . Un beneficiu suplimentar este să-l mănânci împreună cu alte alimente. Acesta ajută organismul tău să absoarbă mai bine nutrienţii lor. O jumătate de avocado medie reprezintă o portie de aproximativ 115-160 de calorii.

Seminţe

Seminţele de dovleac, cele de floarea soarelui şi de susan sunt surse de grăsimi bune care ajută la reducerea colesterolului. În general, grăsimile care provin de la plante sunt mai sănătoase, decât cele de provenienţă animală.

Verifică etichetele produselor alimentare pentru a vedea cât de multă grăsime au şi de ce tip. Limitează grăsimile saturate şi evită-le pe cele de tip trans.

Nucile au si ele grasimi sanatose

De la alune şi până la nuci, toate fructele oleaginoase aduce beneficii sănătăţii cardiace. Dar nu exagera. Doar pentru că grăsimile sunt sănătoase, nu înseamnă că poţi mânca la fel de mult. Serveşte o singură porţie, iar aceasta să conţină cel mult 14 nuc.

Uleiul de măsline

Aceste tip de ulei se numărăm printre cele mai bune surse de grăsimi sănătoase. Aminteşte-ţi totuşi: este întotdeauna inteligent să urmăreşti cantitatea de grăsime, chiar dacă este vorba de tipul bun. Găteşte cu mai puţin ulei decât spun reţetele sau foloseşte un spray de ulei de măsline.

Ouălele

Ouăle sunt o sursă importantă de proteine. Un ou mare are nu mai puţin de 5 grame de grăsimi, cele mai multe fiind sănătoase. Cu toate acestea, cel mai indicat este să te limiteazi la doar un ou pe zi.

Alimente bogate în Omega–3

Există, de asemenea, multe alimente care te ajută să ţii la distanţă problemele de sănătate. Le puteţi găsi în laptele, ouăle şi pâinea de la micul dejun, de exemplu.

Citeşte şi:

Cât de nocive sunt de fapt grăsimile nesănătoase?

Mituri despre grăsimile alimentare