În general, mulţi dintre noi obişnuim să ne începem dimineaţa cu un pahar de apă rece şi răcoritore şi o cană de cafea, pentru a ne trezi mai repede.

Totuşi, specialiştii ne recomandă să începem dimineaţa cu un pahar de apă călduţă în care am adăugat puţin suc de lămâie, alături de un ceai, care va forma un fel de barieră pentru organism împotriva radicalilor liberi.

Astfel, specialiştii susţin că acest obicei, de a începe ziua cu un pahar de apă călduţă, pe stomacul gol, are numeroase avantaje pentru sănătate. Iată şase dintre ele:

Motive pentru care ar trebui să bem apă caldă: îmbunătăţeşte digestia

Apa caldă pe stomacul gol va stimula digestia şi astfel va ajuta la eliminarea toxinelor acumulate de organism.

În schimb, consumul de apă rece încurajează formarea depozitelor de grăsime în intestine, mai ales dacă este băută imediat înainte sau după masă.

Motive pentru care ar trebui să bem apă caldă: vindecă constipaţia

Această afecţiune apare, de cele mai multe ori, ca urmare a lipsei de hidratare. Aşadar, apa caldă băută dimineaţa, pe stomacul gol, va stimula mişcările intestinale, ajutând, astfel, la eliminarea uşoară a deşeurilor.

Motive pentru care ar trebui să bem apă caldă: ameliorează cele mai comune dureri

Apa caldă este un remediu natural excelent pentru combaterea durerilor de cap sau a durerilor menstruale, în timp ce unele studii arată că consumul de apă caldă stimulează circulaţia sangvină.

Căldura are un efect calmant şi ajută la relaxarea muşchilor abdominali, în special în cazul crampelor sau a spasmelor musculare.

Motive pentru care ar trebui să bem apă caldă: ajută la slăbit

Consumul de apă caldă stimulează organsimul să elimine grăsimile din corp prin îmbunătăţirea funcţiei renale şi a tractului gastro-intestinal.

Pentru a avea rezultate în cura de slăbire, este ideală asocierea apei calde cu o lămâie stoarsă în pahar.

Motive pentru care ar trebui să bem apă caldă: îmbunătăţeşte circulaţia sangvină

Apa caldă ajută la eliminarea toxinelor din organsim şi la curăţarea sângelui, în timp ce relaxarea muşchilor ajută şa creşterea fluxului sangvin.

Motive pentru care ar trebui să bem apă caldă: previne îmbătrânirea prematură

Un corp îmbătrânit prematur este rezultatul unui organism plin de toxine.

Astfel, apa caldă băută dimineaţa, pe stomacul gol, ajută corpul să elimine toxinele, acest remediu fiind ideal pentru repararea celulelor pielii şi creşterea elasticităţii sale.