VIDEO: Nu ignora semnele impotenţiei!

1 2 jpg jpeg

Impotenţa este o problemă frecventă în rândul bărbaţilor şi poate fi cauza a numeroase frustrări şi probleme de cuplu. Totuşi, mulţi dintre reprezentaţii sexului masuculin nu vor să admită că ar putea exista o problemă.

Însă atunci când viaţa sexuală începe să aibă de suferit, aceştia trebuie să ia măsuri cât mai curând. Acesta deoarece cu cât disfuncţiile erectile sunt diagnosticate mai curând, cu atât tratamentul dă rezultate mai bune.

Poate fi totală sau parţială

Principala caracteristică a impotenţei este inabilitatea de a susţine erecţia suficient timp pentru a avea un act sexual satisfăcător, imposibilitatea de a ejacula fiind un alt simptom frecvent.

Cele două semne pot apărea şi împreună, intensitatea fiecăruia dintre ele fiind variabilă. Alte simptome ale impotenţei sunt şi lipsa apetitului sexual, ejacularea precoce sau dificultatea de a ajunge la orgasm.

Stres sau o boală asociată?

Stresul este un factor major care contribuie la scăderea performanţelor sexuale indiferent de vârstă şi de sex. Totuşi, impotenţa poate fi cauzată şi de o serie de boli cronice, precum afecţiunile cardiovasculare, diabetul sau problemele prostatei. De altfel, vârsta are un cuvânt greu se spus în apariţia disfuncţiilor erectile, fiind o problemă extrem de frecventă după 60 de ani.

Însă, atunci când aceste probleme apar la vârste mai tinere, pot fi implicaţi şi factori precum oboseala cronică, sedentarismul, alimentaţia bogată în grăsimi, fumatul şi consumul excesiv de alcool.

Tratamentul se adresează cauzei

Medicul va stabili întotdeauna un tratament individualizat, în funcţie de cauza care a dus la apariţia impotenţei. În cazurile în care este vorba de o afecţiune asociată, aceasta trebuie tratată în primul rând. Uneori, se pot prescrie şi medicamente care favorizează circulaţia sanguină către penis.

Totuşi, în oricare dintre situaţii este de ajutor să adopţi o alimentaţie sănătoasă, să faci mai mult sport, să dormi suficient, să renunţi la alcool şi la tutun, dar şi să aplici o serie de tehnici de înlăturare a stresului precum masajul sau muzica relaxantă.