VIDEO: Disfuncţiile erectile: mituri detronate

Ce să nu faci înainte de sex jpeg

├Än ciuda acestui fapt, mul┼úi b─ârba┼úi nu ┼čtiu care sunt cauzele care pot duce adesea la apari┼úia disfunc┼úiilor erectile. Iat─â c├óteva mituri ┼či argumentele care arat─â dac─â sunt sau nu adev─ârate. 1. Apar atunci c├ónd nu exist─â atrac┼úie fa┼ú─â de partener─â Adev─ârat! Lipsa atrac┼úiei fizice sau ne├«n┼úelegerile intime care pot ap─ârea ├«ntr-o rela┼úie pot duce la apari┼úia disfunc┼úiilor erectile. Astfel de probleme au ├«n general o cauz─â bilogic─â, care, treptat, conduce la probleme de ├«ncredere, determin├ónd persoana ├«n cauz─â s─â evite sexul, din teama de a nu da gre┼č. 2. Face parte din procesul de ├«mb─âtr├ónire ├Äntr-adev─âr, disfunc┼úiile erectile apar odat─â cu ├«naintarea ├«n v├órst─â, ├«ns─â ┼či b─ârba┼úii tineri se pot confrunta cu o astfel de problem─â. Ca ┼či ├«n cazul artritei ┼či a bolilor de inima, disfunc┼úiile erectile sunt o afec┼úiune comun─â ├«n cazul b─ârba┼úilor trecu┼úi de prima tinere┼úe, potrivit cercet─âtorului de la Universitatea California din San Francisco, Alan W.Shindel.

De asemenea, disfunc┼úiile erectile pot fi un efect al unei alte afec┼úiuni, precum bolile cardiovasculare. Penisul este un organ vascular, a┼čadar, orice afec┼úiune care interfereaz─â cu fluxul sanguin din organism poate afecta erec┼úia.

Medicamentele destinate trat─ârii disfunc┼úiilor erectile nu au rezultate asupra tuturor persoanelor care le folosesc ┼či nici nu sunt o prim─â metod─â de a scap─â de probleme. Doctorii recomand─â mai ├«nt├ói schimb─âri ├«n stilul de via┼ú─â, precum sc─âderea ├«n greutate ┼či renun┼úarea la fumat.

├Än urma unui consult am─ânun┼úit, doctorul identific─â posibilele medicamente pe care pacientul le ia ┼či pot avea ca efect negativ apari┼úia problemelor de erec┼úie. ├Än cele din urm─â, medicul poate recomanda anumite medicamente care au rolul de a m─âri fluxul sanguin ├«n zona penisului, cu scopul de a determina apari┼úia erec┼úiei.

C├óndva se credea c─â disfunc┼úiile erectile apar doar din cauze de natur─â fiziologic─â. Ast─âzi, exper┼úii sunt de p─ârere c─â factorii fiziologici stau la baza apari┼úiei disfunc┼úiilor erectile, ├«ns─â pot exista ┼či cauze de natur─â psihologic─â. Printre cele mai comune cauze fiziologice se num─âr─â diabetul, bolile de rinichi ┼či presiunea sanguin─â m─ârit─â. Acestea pot duce la apari┼úia unor cauze de natur─â psihologic─â. " C├ónd un b─ârbat se confrunt─â cu probleme de erec┼úie, poate deveni agitat sau deprimat, ┼či astfel disfunc┼úiile erectile devin o surs─â a stresului", potrivit lui Shindel.

Speciali┼čtii sunt de p─ârere c─â ciclismul cre┼čte riscul apari┼úiei disfunc┼úiilor erectile. ├Än momentul ├«n care mergi pe biciclet─â, cea mai mare presiune se afl─â ├«n zona organelor genitale, cauz├ónd distrugerea celulelor endoteliale. De asemenea, ┼či simplul fapt de a adormi pe un scaun ├«ntr-o pozi┼úie inconfortabil─â poate duce la o slab─â circula┼úie a s├óngelui ├«n zona genital─â ┼či, implicit, la apari┼úia problemelor de erec┼úie.