Ţi-ai pierdut apetitul sexual? Aceste remedii schimbă situaţia!

1 2 jpg jpeg

Bananele, ghimbirul, ciocolata au nu numai calitatea de a-ţi reda libidoul pierdut, ci şi de a alunga anxietatea, de a-ţi ridica moralul. Află care sunt ingredientele în plus ale unei vieţi sexual împlinite!

Ghimbirul readuce pofta de viaţă

Aduse din Asia, ghimbirul, alături de scorţişoară, cuişoare, anason au început să fie utilizate în Europa şi pentru că sporeau apetitul sexual. Ghimbirul mai ales este revitalizant, readuce pofta de viaţă, alungă oboseala. Acţiunile lui antioxidante şi protectoare pentru organe influenţează în mod pozitiv activitatea sexuală şi potenţa.Se bea câte o cană de ceai de ghimbir pe zi (o linguriţă de ghimbir ras la o cană de apă fierbinte).

Brânca-ursului îmbunătăţeşte virilitatea

Numită şi „ginsengul românsc”, planta brânca-ursului normalizează activitatea glandelor sexuale atât în cazul femeilor, cât şi a bărbaţilor. Din florile şi seminţele ei se poate face o tinctură bună în frigiditate, impotenţă, sterilitate. Într-un borcan, se pune pulberea obţinută prin măcinarea florilor şi seminţelor. Pestea ea se toarnă alcool de 70° până la umplerea recipientului. Se lasă 10 zile, timp în care se agită zilnic. La final, extractul trebuie filtrat şi păstrat într-un loc întunecos şi răcoros. Se ia câte 1 linguriţă de tinctură cu un pahar de apă, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Info

Una dintre dozele obişnuite se poate bea cu 30 de minute înainte de actul sexual, pentru relaxarea musculaturii uterine şi stimularea libidoului.

Mierea, tonic sexual

Dacă te-ai întrebat vreodată de unde a apărut ideea de „lună de miere”, se pare că un obicei străvechi consta în consumarea de-a lungul unei luni de către tinerii căsătoriţi a unei băuturi pe bază de miere fermentată. Medicul grec Hipocrate prescria şi el mierea ca tonic sexual. În timp, s-a descoperit şi motivul pentru care mierea are efect afrodiziac: conţine bor, un mineral care reglează nivelul de estrogen şi testosteron.

Bananele ameliorează circulaţia sanguină

Dacă mănânci prea sărat, află că sodiul din sare poate să afecteze circulaţia sângelui în zonele periferice ale corpului, deci şi în cele intime. Pentru a contracara efectele unui regim alimentar prea sărat, include în dietă banane, bogate în potasiu.

Ciocolata neagră conţine „molecula iubirii”

Pentru efectul ei afrodiziac, aztecii foloseau o băutură din boabe de cacao. Secretul acestei băuturi a fost descoperit mai târziu. Era vorba despre substanţa feniletilamină, numită şi molecula dragostei, care intră în compoziţia boabelor de cacao. E un stimulent al sistemului nervos central, mai ales a regiunii răspunzătoare pentru emoţii. Prin urmare, cu cât ciocolata aleasă are o cantitatea mai mare de cacao, cu atât mai mult va spori şi apetitul sexual, ca urmare a creşterii nivelului hormonului serotonină. Despre acesta din urmă se ştie că face să dispară stresul, readucând pasiunea. Mai mult, boabele de cacao accelerează circulaţia sângelui, care ajunge mai uşor în toate zonele corpului.

Seminţele de dovleac readuc pasiunea

Tot pentru a stimula eliberarea de serotonină şi a readuce, astfel, pasiunea în dormitor, e bines ă fie adăugate în iaurturi, salate seminţe de dovleac. Sunt o sursă bună de triptofan, un aminoacid care creşte nivelul de serotonină la nivelul creierului.