Stresul ucide viaţa sexuală!

1 2 jpg jpeg

Un sondaj realizat pe 2.066 de adulţi din Marea Britanie a arătat că 45% dintre problemele din dormitor sunt cauzate de stres. Un expert în relaţii pretinde că senzaţia de frământare creează anxietate, ceea ce face ca multe dintre cupluri să uite de intimitate.

Studiul, realizat de BBC Radio 5 Live, a constatat că sănătatea psihică are cel mai mare impact secundar asupra vieţii sexuale a unei persoane. 32% dintre cei chestionaţi raportează stresul ca pe un ucigaş al pasiunii.

Apoi au urmat probleme de sănătate mentală, care afectează 26% din libidoul unui cuplu, copiii 20% şi munca 18%. Ellen Brady, terapeut, a fost, de asemenea, surprinsă să descopere că doar 10% dintre ei subliniază fenomenul social media ca fiind o problemă. Ea a adăugat, totuşi, că Facebook şi Instagram, probabil, au un impact mai mare decât rezultatele sondajului sugerează.

“Cuplurile nu mai au o legătură directă, nu se mai privesc în ochi sau nu vorbesc unul cu celălalt, aşa că nu e de mirare că atunci când ajung la culcare împreună sexul este dificil", a spus medicul.

Alţi membri ai familiei, în afară de copii, afectează libidoul cu 10% spun cei chestionaţi, în timp ce TV-ul sau prietenii reprezintă o problemă de 7 şi respectiv 5 procente.

În ansamblu, jumătate dintre bărbaţii chestionaţi au fost mulţumiţi de viaţa lor sexuală, iar când vine vorba de participantele de sex feminin mulţumirea a crescut uşor la 53%.