Menopauza bărbaţilor? Există!

1 2 jpg jpeg

În unele cazuri, menopauza barbatilor poate apărea la 35 de ani, în timp ce la alţi bărbaţi simptomele se pot manifesta la 65 de ani, după 70 de ani, sau chiar niciodată.

Menopauza barbatilor - care sunt simptomele

Simptomele fizice apar la aproximativ 3% din reprezentanţii sexului tare, potrivit unui studiu al cercetătorilor britanici. Siptomele de ordin psihologic sunt cele care domină. Astfel, apare iritabilitatea, anxietatea, oboseala, disfuncţii erectile, scăderea dorinţei sexuale, depresie, insomnie. La nivel fizic, poate fi resimţită prin creşteri în greutate şi dureri ale articulaţiilor.

Menopauza barbatilor - cum poate fi combătută

Este important să dormi opt ore pe noapte, să faci exerciţii fizice în mod regulat, şi să ai o alimentaţie adecvată. Lipsa somnului afectează producţia de cortizol, cunoscut şi drept hormonal stresului.

În ceea ce priveşte alimentaţia, ai grijă să incluzi în dieta zilnică alimente cunoscute pentru că ajută la creşterea nivelului de testosteron. Printre acestea se numără ţelina, ouăle, carnea d epui şi de curcan, dar şi lactatele.

Vitaminele, de ajutor

Este important să consume alimente bogate în vitamina B ( luptă împotriva depresiei şi a anxietăţii), în vitamina D (pentru oase mai puternice), dar şi în vitaminele C şi A. Vitamina D se găseşte în produsele lactate, în ficat, somon, în timp ce bogate în vitamina C sunt citricele, salata, fructele de kiwi.

Necesarul de vitamina A este conţinut de morcovi, spanac, cartofii roşii, piersici şi peşte gras. Alimentele cu un conţinut bogat de vitamina B sunt ovăzul, lintea, pâinea din făină integral, carnea de porc.

Şi remediile din plante ajută

În astfel de situaţii sunt indicate suplimentele naturlale cu gingko biloba (ajută la tratarea disfuncţiilor erectile), ginseng (creşte dorinţa sexuală), cât şi cele care conţin iarba-ţapului vin in ajutor la menopauza barbatilor.