Ejacularea retrograda - Cauze, simptome, tratament

1 cum sa scapi de durerea de cap in doar cateva minute jpg jpeg

Ejacularea retrograda apare atunci cand o cantitate de sperma ajunge in vezica urinara in loc sa fie eliminata in afara organismului.

Unii barbati raporteaza ca urina este tulbure imediat dupa ejaculare, acest lucru fiind cauzat de faptul ca materialul seminal a fost amestecat cu urina. Ejacularea retrograda se mai numeste si orgasm uscat, iar barbatii cu acest simptom nu vor ejacula nimic sau vor ejacula cantitati foarte mici de sperma.

 La unii barbati, ejacularea retrograda poate provoca infertilitate. Atunci cand cantitatea de sperma este absenta sau este prea mica, sansele de fertilizare a ovulului sunt extrem de mici sau nule. De multe ori, barbatii afla de ejacularea retrograda abia cand merg la un medic deoarece nu pot concepe un copil.

Ejacularea retrograda - Cauze

  • diabet
  • interventii chirurgicale ce afecteaza colul vezical sau nervii care controleaza acest muschi
  • complicatii dupa prostatectomie
  • afectiuni neurologice
  • leziuni ale maduvei spinarii
  • unele medicamente: antidepresive triciclice, medicamente pentru hipertensiune arteriala

Ejacularea retrograda  -  Tratament

Ejacularea retrograda necesita tratament doar daca aceasta impiedica fertilitatea barbatului. In astfel de cazuri, tratamentul depinde de cauza care a dus la aparitia ei.

Tratamentul medicamentelor este eficient doar in cazurile in care disfunctia apare din cauza unei boli care poate fi tratata cu medicamente.

Aproape o treime dintre barbatii cu ejaculare retrograda manifesta ameliorari ale conditiei dupa administrarea medicamentelor pentru intarirea tonusului sfincterului colului vezical.