Ejaculare precoce: iată care sunt cele mai bune soluţii

1 2 jpg jpeg

Ejaculare precoce: iată care sunt cele mai bune soluţii – unele medicamente pot fi de vină

Ejacularea prematură poate apărea şi din cauza unor probleme de sănătate, cum sunt afecţiunile cardiace, care au indicaţii clare în ce priveşte efortul fizic şi hiperexcitaţia.

Impotenţa, de asemenea, poate debuta cu episoade neplăcute de ejaculare precoce, până la pierderea stării de erecţie. Unele medicamente administrate pentru boli cronice pot afecta viaţa sexuală prin tulburări de erecţie, scăderea libidoului şi ejaculare prematură.

Ejaculare precoce: iată care sunt cele mai bune soluţii – discută cu partenera

O altă cauză care poate duce la apariţia ejaculării precoce este necunoaşterea partenerei. Aici intervine acelaşi raţionament la-ndemână pentru bărbaţi: toate femeile sunt la fel. Fiecare reprezentantă a sexului frumos îşi doreşte altceva, are alte zone mai puternic erogene şi este mai uşor sau mai greu de satisfăcut.

Comunicarea şi practica pot elucida aceste mistere ale bărbatului. „E ca şi cum ai vrea să conduci o maşină cu 200 km la oră, fără să ştii la ce foloseşte volanul“, spune ironic sexologul Cristian Delcea.

Dacă îţi concentrezi atenţia şi pe alţi stimuli decât pe cei „cheie“, starea de excitaţie s-ar atenua, dar nu într-atât cât să nu mai menţină erecţia. Deci, nu este valabilă varianta cu gânditul la altceva, spre exemplu, la rezolvarea unei probleme de matematică. În acest caz, ar fi afectată serios starea de excitaţie şi… momentul ar putea fi neplăcut pentru amândoi.

Ejaculare precoce: iată care sunt cele mai bune soluţii – graba strică treaba

Trebuie să bei un pahar de tărie ca să prinzi curaj? Combinat cu tutun sau cu diferite substanţe care produc euforie, alcoolul grăbeşte finalul actului sexual şi reduce mult din plăcerea partenerei. Pe lângă consumul de alcool, te „epuizează“ şi stresul, dar şi teama că nu te vei ridica la nivelul aşteptărilor ei.

De departe însă, vina o are nerăbdarea. Unii bărbaţi sunt siguri că ştiu ce au de făcut pentru a satisface o femeie. Nimic mai simplu! Ai câteva puncte-cheie pe care trebuie să le abordezi şi restul vine de la sine. În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa, ne-a explicat sexologul Cristian Delcea.

Indiferent de vârstă, bărbaţii se gândesc mai mult la propria stare de bine decât la a partenerei. Inconştient sau nu. Dacă nu s-ar grăbi să termine partea de început, cu mângâieri şi sărutări în locurile care „procură” plăcere, actul sexual ar dura mai mult şi pentru femeie.

De multe ori, poate te concentrezi numai asupra buzelor, a sânilor şi a vaginului. Obişnuinţa însă duce la plafonare şi, inevitabil, la ejacularea prematură. Când îţi cunoşti partenera, tot ce-ţi rămâne de făcut este să te bucuri de fiecare parte a trupului său şi să nu te grăbeşti să ajungi la destinaţie. Fă-ţi jocul mai complex şi mai provocator, iar actul sexual va ţine mai mult.