Cele mai frecvente cauze ale impotenţei

1 2 jpg jpeg

Fiecare bărbat poate trece, la un moment dat în viaţă, printr-un asemenea episod, însă problema devine frustrantă dacă se întâmplă la fiecare act sexual. Este important pentru bărbaţi să înţeleagă cauzele care duc la apariţia impotenţei, cunoscută în termeni medicali drept disfuncţie erectilă, ca să poată să se vindece.

Pentru tratarea disfuncţiei, estenevoie de un consult medical amănunţit. Un rol important îl are partenera de cuplu, care trebuie să îi ofere tot sprijinul bărbatului ei.

Cauze de nivel emoţional

Înaintarea în vârstă este principala cauză a disfuncţiei erectile, dar mai există şi factori de natură emoţională. Grijile cotidiene din ce în ce mai apăsătoare, stresul şi stările depresive şi cele de anxietate pot duce la astfel de episoade neplăcute în dormitor.

Doliul sau unele probleme în relaţia de cuplu pot declanşa problemele erectile. Oboseala accentuată poate îngroşa rândurile bărbaţilor care se confruntă cu impotenţa. De vină pot fi şi unele afecţiuni.

Diabetul

Aproape jumătate dintre bărbaţii care suferă de diabet se confruntă cu pot trece prin episoade de impotenţă, din cauză că boala afectează nervii care răspund de reflexul erectil.

Mulţi bărbaţi care suferă de diabet se pot confrunta cu scăderea fluxului sangvin la nivelul penisului, ceea ce poate duce la impotenţă. Şi nivelul scăzut de testosteron şi insuficienţa renală pot afecta capacitatea unui bărbat de menţine un act sexual.

Unele afecţiuni neurologice

Mai multe boli neurologice, precum maladia Alzheimer, unele tumori ale creierului, cât şi scleroza multiplă se numără printre cauzele impotenţei.

Bărbaţii care au suferit un accident vascular cerebral sunt, de asemenea, predispuşi la disfuncţii erectile. Şi cei care au suferit o intervenţie chirurgicală la nivelul prostatei şi al vezicii urinare pot experimenta astfel de probleme.

Anumite medicamente

Riscul apariţiei disfuncţiilor erectile este mai crescut şi în cazul bărbaţilor care iau medicamente pentru hipertensiune arterială, unele betablocante, antidepresive, diuretice sau fac chimioterapie.

Ateroscleroza

Mulţi dintre bărbaţii care suferă de ateroscleroză, boală care se manifestă prin îngroşarea vaselor de sânge, au disfuncţii erectile. Astfel, presiunea sangvină de la nivelul penisului scade, ceea ce înseamnă că bărbatul afectat nu mai poate menţine o erecţie completă.

Ştiai că... ...aproximativ 50% dintre bărbaţii de pe Glob, care au vârsta cuprinsă între 40 şi 70 de ani se confruntă cu disfuncţii erectile, în diferite stadii?