Ce ar trebui s─â ┼čtii despre orgasm

1 2 jpg jpeg

Îţi alină durerile

Dacă te chinuie durerile de cap, nu alerga la dulapul cu medicamente! Provoacă-ţi mai bine partenerul să faceţi dragoste. În acest fel, dar mai ales în timpul orgasmului, la nivelul creierului se vor elibera substanţe precum oxitocina.

Despre ea se ┼čtie c─â d─â o stare de bine ┼či relaxeaz─â, reduc├ónd intensitatea durerii.

1 din 3 femei ating cu greu orgasmul sau deloc

Întâmpini dificultăţi în a ajunge la orgasm? Se pare că una din trei femei are această problemă, dar unele dintre ele sunt ajutate de terapiile cu testosteron recomandate de un medic ginecolog.

Consultul medical este necesar, mai ales că disfuncţia sexuală feminină poate fi asociată cu diabetul, o boală a tiroidei sau depresie.

Se ├«mbun─ât─â┼úe┼čte odat─â cu trecerea anilor

Via┼úa sexual─â este ├«mbun─ât─â┼úit─â pe m─âsur─â ce avansezi ├«n v├órst─â. Calitatea rela┼úiilor intime cre┼čte ┼či se ├«nregistreaz─â o frecven┼ú─â mai mare a orgasmelor la femeile cu v├órste cuprinse ├«ntre 40 ┼či 50 de ani.

Explicaţia ar putea fi aceea că, odată cu înaintarea în vârstă, femeile devin mai experimentate, ajung să se cunoască mai bine, capătă încredere în ele însele.

Stima de sine sc─âzut─â afecteaz─â calitatea actului sexual

Nu doar s─ân─âtatea aparatului reproduc─âtor influen┼úeaz─â rela┼úiile intime, ci ┼či starea de spirit.

Dac─â ai dureri, usturimi sau alte simptome ale unor afec┼úiuni genitale, dar ┼či dac─â nu e┼čti sigur─â pe tine, nu ┼čtii ce-┼úi face pl─âcere ┼či ce ri┼čti s─â pierzi dorin┼úa de a face dragoste, cu at├ót mai mult cresc ┼čansele de a nu atinge orgasmul.