Ce afecţiuni îţi afectează viaţa sexuală

1 2 jpg jpeg

Bolile de inimă duc la disfuncţii erectile

E drept că Asociaţia americană a cardiacilor a dat asigurări persoanelor cardiace şi care au suferit de atac de cord că sănătatea lor nu este pusă în pericol în timp ce întreţin raporturi sexuale.

Totuşi, unele persoane trebuie să fie precaute, motiv pentru care e posibil să apară senzaţia de neîmplinire pe plan sexual. Este cazul celor supraponderali, deoarece în timpul orgasmului, tensiunea creşte periculos de mult.

Dacă medicul a declarat bolnavul apt de efort fizic, atunci nu ar trebui să apară probleme.

De asemenea, trebuie evitată asocierea tratamentului medicamentos pentru inimă cu acela pentru disfuncţiile erectile, fără a cere sfatul medicului de familie sau al cardiologului.

Infecţiile pot cauza infertilitate

Un tip de infecţie care afectează uterul, trompele uterine şi ovarele este anexita (boala inflamatorie pelvină). Deoarece se manifestă prin dureri abdominale intense şi prin dureri în timpul contactului sexual, se numără şi ea printre bolile care afectează foarte mult viaţa sexuală. Atenţie! Dacă nu este tratată corect, poate să ducă la infertilitate.

Dezechilibrul hormonal reduce dorinţa sexuală

Femeile aflate la premenopauză, menopauză sau în perioadă de lăuzie au de suferit din cauza unei scăderi a nivelului de testosteron, hormon sexual. Acest fapt este urmat de o reducere a libidoului.

Din nefericire, secreţia de testosteron scade în cazul femeilor, după depăşirea vârstei de 20 de ani. Dacă scăderea dorinţei sexuală devine o problemă care persistă, se poate recurge la sfatul unui ginecolog, pentru a urma o terapie cu testosteron.

Insomnia alungă pasiunea

Dacă nu te odihneşti îndeajuns de mult, nu numai că rişti să iei în greutate, ceea ce reduce simţitor dorinţa sexuală, te face lipsit de energie, dar te şi predispune la depresie.

Endometrioza afectează fertilitatea

O altă afecţiune care afectează viaţa sexuală a circa 15% din femeile aflate la vârsta reproducerii, endometrioza provoacă dureri în timpul raporturilor sexuale.

Atunci când celulele de pe pereţii uterului se dezvoltă anormal, migrează în afara lui şi provoacă dureri.

Această afecţiune afectează nu numai viaţa sexuală, ci şi fertilitatea prin faptul că stimulează corpul să producă hormoni care afectează evoluţia unei sarcini în perioada incipientă.

Stresul scade libidoul

Una dintre cauzele comune pentru diverse afecţiuni, stresul este şi el pe lista vinovaţilor pentru problemele sexuale.

Când nivelul de cortizol numit şi hormon al stresului creşte, aşa cum se întâmplă în situaţiile tensionate, efectele se văd şi în viaţa de cuplu. Odată cu reducerea nivelului de hormon testosteron scade şi dorinţa sexuală.

Încearcă remedii naturiste care-ţi readuc pacea interioară şi alungă depresia.