Camforul, un afrodiziac care vindecă

1 2 jpg jpeg

Printre bătrânii noştri există credinţa conform căreia această răşină este cel mai tare leac în vindecarea astmului, a reumatismului sau a gripei, însă aceste afecţiuni nu sunt singurele pe care această răşină le poate trata.

Uleiul de camfor are efect afrodiziac

Dacă te confrunţi cu sindromului premenstrual sau al ciclului abundent şi dureros, camforul face adevărate minuni. Este indicat consumul de alcool camforat cu o săptămână înainte de ciclul menstrual şi până în ultima zi, o linguriţă, de patru ori pe zi.

Fiind un bun afrodisiac, specialiştii au fost uimiţi şi de efectele sale contraceptive. Tot o linguriţă de 4 ori pe zi este indicat şi în ceea ce priveşte ejacularea prematură la bărbaţi şi hiperexcitabilitatea.

Citeşte şi: Leacuri pentru potenţă

Stopează migrenele

Camforul este un leac imbatabil pentru cei care suferă de reumatism. Se aplică unguent de camfor de trei ori pe zi, pe articulaţiile dureroase. În cazul migrenelor, pune în alcoolul camforat câteva picături de ulei volatil de mentă şi masează ceafa şi tâmplele, printr-o fricţionare uşoară.

Citeşte şi: Tratamente naturiste pentru migrene

Pont

Uleiul esenţial de camfor tratează bronşita, faringita, astenia, herpesul, zona zoster şi acneea.

Atenţie!

Luat în doze mari şi pe perioade îndelungate camforul poate să favorizeze hipotensiune, probleme digestive, dificultăţi de respiraţie, iar o doză mai mare de 17 grame produce paralizia unor centri nervoşi, care duce la comă şi apoi la moarte.

Elixirul inimii

Acest elixir se obţine din camfor şi tinctură de păducel. Mai întâi se prepară tinctura de păducel: se umple pe jumătate un borcan cu pulbere de flori şi frunze de păducel, se completează volumul rămas cu alcool alimentar de 70 de grade; se închide apoi ermetic borcanul si se lasă să se macereze 8 zile, iar tinctura rezultată se extrage separat într-o sticlă închisă la culoare. Astfel că la jumătate de litru de tinctură de păducel se adaugă aproximativ 7 grame de camfor care se vor dizolva prin agitare. Din acest elixir se ia câte o linguriţă de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Epuizare psihică

Camforul face minuni când vine vorba despre starea mintală, pentru a simţi efectele trebuie să administrezi 2-3 linguriţe pe zi, pe stomacul gol, timp de maximum 2 săptămâni.