Alimente recomandate pentru disfuncţiile erectile

Ce să nu faci înainte de sex jpeg

Mai puţine grăsimi, mai multe fibre

O dietă bogată în grăsimi are un impact negativ asupra sănătăţii sexuale, din cauza faptului că depozitele de grăsime obturează fluxul de sânge spre organul genital. Astfel, este recomandat să se evite consumul de fast-food, deserturi, alimente prelucrate şi carne bogată în grăsimi. Pe de altă parte, este indicat să se consume multe fibre, care pot fi asimilate din fructe, legume şi cereale.

Pepenele verde relaxează vasele de sânge

Cercetările arată că pepenele verde ajută la prevenirea disfuncţiilor erectile datorită conţinutului său de citrulină, un fitonutrient care relaxează şi lărgeşte vasele de sânge, îmbunâtăţind fluxul sangvin din zona genitală.

Mai poţi citi:

- Disfuncţia erectilă se rezolvă în doi

- Disfuncţii erectile? Iată ce afecţiuni le poate cauza!

- Soluţie pentru disfuncţia erectilă

Stridiile cresc apetitul sexual

Stridiile s-au dovedit a fi unul dintre cele mai bune alimente care stimulează apetitul sexual şi tratează disfuncţiile erectile. Acestea conţin din plin zinc, un mineral care stimulează producţia de testosteron şi îmbunătăţeşte mobilitatea spermei.

Papaya măreşte fluxul sangvin

Acest fruct exotic conţine arginină, o substanţă care creşte fluxul sangvin la nivelul penisului, stimulează acidul nitric din organism şi relaxează muşchii din jurul vaselor sangvine.

Usturoiul relaxează arterele

Oamenii de ştiinţă au descoperit că usturoiul stimulează producerea de hidrogen sulfurat, care relaxează arterele şi vasele sanguine. De asemenea, acest aliment conţine alicină, cunoscută pentru proprietatea sa de a îmbunătăţi circulaţia sângelui în tot organismul, în special la nivel genital.