Afecţiuni care cresc riscul de disfuncţie erectilă

1 2 jpg jpeg

Oricărui bărbat i s-a întâmplat, la un moment dat în viaţă, să nu poată să menţină erecţia. Dacă asemenea episoade se întâmplă frecvent, se poate vorbi despre o disfuncţie erectilă.

Ateroscleroz─â

Mul┼úi dintre b─ârba┼úii care sufer─â de ateroscleroz─â, boal─â care se manifest─â prin ├«ngro┼čarea vaselor de s├ónge, au disfunc┼úii erectile. Astfel, presiunea sangvin─â de la nivelul penisului scade, deci b─ârbatul afectat nu mai poate men┼úine o erec┼úie complet─â.

Alzheimer

Mai multe boli neurologice, precum maladia Alzheimer, unele tumori ale creierului, c├ót ┼či scleroza multipl─â se num─âr─â printre cauzele impoten┼úei.

B─ârba┼úii care au suferit un accident vascular cerebral sunt, de asemenea, predispu┼či la disfunc┼úii erectile. ┼×i cei care au suferit o interven┼úie chirurgical─â la nivelul prostatei ┼či al vezicii urinare pot experimenta astfel de probleme.

Diabet

Aproape jum─âtate dintre b─ârba┼úii diagnostica┼úi cu diabet pot trece prin episoade de impoten┼ú─â, din cauz─â c─â boala afecteaz─â nervii care r─âspund de reflexul erectil. Ace┼čti pacien┼úi se pot confrunta cu sc─âderea fluxului sangvin la nivelul penisului, ceea ce poate duce la impoten┼ú─â. ┼×i nivelul sc─âzut de testosteron ┼či insuficien┼úa renal─â pot afecta capacitatea unui b─ârbat de men┼úine un act sexual.

Sfat

Pentru tratarea disfuncţiei, este nevoie de un consult medical amănunţit. Un rol important îl are partenera de cuplu, care trebuie să îi ofere tot sprijinul parenerului.

Stres ┼či st─âri depresive

├Änaintarea ├«n v├órst─â este principala cauz─â a disfunc┼úiei erectile, dar mai exist─â ┼či factori de natur─â emo┼úional─â. Grijile cotidiene din ce ├«n ce mai ap─âs─âtoare, stresul ┼či st─ârile depresive ┼či cele de anxietate pot duce la astfel de episoade nepl─âcute ├«n dormitor.

Cite┼čte ┼či: Disfunc┼úia erectil─â se rezolv─â ├«n doi

Doliul sau unele probleme ├«n rela┼úia de cuplu pot declan┼ča problemele erectile. Oboseala accentuat─â poate ├«ngro┼ča r├óndurile b─ârba┼úilor care se confrunt─â cu impoten┼úa. De vin─â pot fi ┼či unele afec┼úiuni.