Tratarea impotenţei

1 cauzele impotentei jpg jpeg

Fiecărui bărbat i se poate întâmpla să nu aibă erecţie, însă problema devine frustrantă dacă se întâmplă la fiecare act sexual. Aproximativ 50% dintre bărbaţii de pe Glob, care au vârsta cuprinsă între 40 şi 70 de ani se confruntă cu disfuncţii erectile, în diferite stadii. Iată care sunt unele dintre cele mai întâlnite cauze ale acestei probleme!

Este important pentru bărbaţi să înţeleagă cauzele disfuncţiei erectile, ca să poată să se vindece.

Înaintarea în vârstă

Înaintarea în vârstă este principala cauză a disfuncţiei erectile, spun specialiştii, dar mai există cauze de nivel emoţional. Grijile, stresul şi stările depresive şi oboseala accentuată pot duce la astfel de neplăceri. Şi neînţelegerile cu partenera pot avea acest efect asupra bărbaţilor.

Diabetul

Aproape jumătate dintre bărbaţii care suferă de diabet pot avea episoade de impotenţă, din cauză că diabetul poate afecta nervii care răspund de reflexul erectil.

Mulţi bărbaţi care suferă de diabet se pot confrunta cu scăderea fluxului sangvin la nivelul penisului, ceea ce poate duce la impotenţă. Insuficenţa renală poate duce, de asemenea, la impotenţă.

Accidentul vascular cerebral

Mai multe boli neurologice, precum maladia Alzheimer, unele tumori ale creierului, cât şi scleroza multiplă se numără printre cauzele impotenţei.

Bărbaţii care au suferit un accident vascular cerebral sunt, de asemenea, predispuşi la disfunţii erectile. Şi cei care au suferit o intervenţie chirurgicală la nivelul prostatei şi al vezicii urinare pot experimenta astfel de probleme.

Tratarea impotenţei fără medicamente

- Pompa cu vid - Pentru a provoca o erectie, se poate folosi un dispozitiv cu vid, format dintr-un cilindru de plastic, pompa si inel elastic sau banda. Aceasta functioneaza astfel: cilindrul este plasat pe penis si pompa este apoi utilizata pentru a extrage aerul din cilindru.

Cu ajutorul vidului obtinut, penisul este irigat cu sange si este provocata o erectie. Odata ce apare erectia, se va pune inelul elastic la baza penisului, pentru ca sangele sa nu se scurga din acesta, inapoi in corp. Inelul ramane pe penis pana cand se va incheia actul sexual.

- Plante medicinale - Desi acestea au fost deseori considerate solutii ineficiente pentru impotenta, mai multe studii clinice si cercetari au descoperit ca acestea ii pot ajuta pe barbatii impotenti. Unele dintre cele mai frecvent utilizate plante sunt tribulus, yohimbe, ginkobiloba, etc. Folosirea acestora este sigura si lipsita de efecte secundare spre deosebire de substantele chimice. Este important totusi, sa obtineti detalii legate de calitatea si modul de extractie a acestora si a proceselor de preparare care variaza foarte mult.