Te prefaci în timpul actului de amor? Îţi poate distruge relaţia

1 2 jpg jpeg

Este evident pentru femei faptul că orgasmul poate fi mimat însă mulţi bărbati par a fi ignoranţi cu privire la acest lucru. Într-un studiu efectuat cu 1,683 de cupluri heterosexuale, publicat în Jurnalul de Medicină Sexuală, cercetătorii de la Universitatea Brigham Young din SUA au descoperit că 43% dintre bărbaţi au interpretat greşit cât de des partenerele lor au ajuns la orgasm.

Bărbaţii au ajuns la orgasm în mod constant, mai exact în 87% din cazuri. Pentru femei Însă rata a fost doar de 49% iar 25% dintre bărbaţi au crezut că soţiile lor au ajuns în acest punct mult mai des.

O mulţime de femei se luptă să ajungă la orgasm, spune Kate Moyle, terapeut în relaţii sexuale şi cuplu.

”Tot accentul este în jurul actului sexual şi mai puţin în jurul stimulării clitorisului. În acest moment începem să avem o educaţie mai bună".

Un alt studiu din 2014, a descoperit patru motive pentru falsificarea unui orgasm: pentru a duce actul sexual la final, pentru a spori propria excitare, pentru a evita "teama şi insecuritatea" legată de faptul că nu pot atinge un orgasm şi cel mai frecvent, pentru a evita rănirea sentimentelor partenerului. "Dacă începeţi să mimaţi orgasme, puteţi simţi nevoia să o continuaţi aşa şi asta şi pune un zid în ceea ce priveşte comunicarea despre ceea ce se este plăcut şi ce nu. Femeia poate gândi: "Nu-i pot spune că nu am avut orgasm şi că trebuie să facă ceva diferit" iar el crede că ea se simte bine şi nu are nevoie să facă altceva " explică terapeutul.

Comunicarea deschisă de la început este ideală, spune specialista dar ce se întamplă dacă aveţi nevoie să abordaţi subiectul mai târziu în relaţie?

"Cel mai bun moment pentru a vorbi despre sex este atunci când nu faceţi sex. Abordaţi conversaţia pozitiv, mai degrabă decât critic. Discutaţi în felul următor: "Aş dori să incercăm să facem ceva diferit" şi nu: "Când facem sex, nu fă asta". Această abordare va fi benefică pentru ambii parteneri“.