Te-ai gândit să foloseşti lubrifiant în timpul sexului? Când ai nevoie neapărat de el

1 2 jpg jpeg

Există câteva situaţii în care trebuie să adaugi lubrifiant pentru un strop de plăcere.

Dacă partenerul tău are penisul mare - Ai nevoie de foarte mult lubrifiant. Încearcă să foloseşţi un lubrifiant pe baza de apă. Dacă ţi se pare că s-a uscat, aplică din nou fără griji.

Dacă vrei să faci lucrurile să meargă mai bine - Chiar dacă pare greu de crezut, lubrifiantul face minuni în timpul sexului. Poţi alege un mix de silicon şi apă.

Dacă ştii că ai probleme cu lubrifierea - Din cauza stresului, vârstei şi medicaţiei, vaginul tău nu se mai lubrifiază în mod normal. Aşa că foloseşte cu încredere un lubrifiant pe baza de apă.

Dacă vrei să experimentezi - Nu încerca niciodată sexul anal dacă nu ai lubrifiant. Zona aceea nu produce secreţii proprii, aşa că ai nevoie de o formulă groasă pe baza de silicon. Dacă vrei mai multă stimulare - Există pe piaţă mai multe feluri de lubrifiant care provoacă senzaţii intense.

Există pe piaţă mai multe tipuri de lubrifianţi, cele mai multe fiind pe bază de ulei, apă sau silicon. Evită lubrifianţii cu spermicide, din cauză că aceştia conţin substanţe care cresc riscurile transmiterii bolilor sexuale şi, în plus, pot da iritaţii.

Lubrifianţii cu ulei, neindicaţi cu prezervativul

Există o mare probabilitate ca lubrifianţii cu ulei să deterioreze prezervativele din latex, de aceea, nu trebuie folosite împreună. De asemenea, nu este indicată nici folosirea lubrifianţilor cu ulei sau cu silicon atunci când partida sexuală este condimentată cu jucării sexuale confecţionate din silicon. În aceste situaţii, cei mai potriviţi sunt lubrifianţii cu apă. Aceştia din urmă prezintă şi avantajul că nu produc iritaţii.

Ce mai poţi alege

Există şi lubrifianţi calzi, care produc căldură, ceea ce duce la amplificarea senzaţiilor erotice, precum şi lubrifianţi care ajută erecţia (stimulează circulaţia sanguină în zona organelor genitale) şi cu arome. De asemenea, pe piaţa românească există şi lubrifianţi care au în componenţă peste 95% substanţe organice. Acestea sunt recomandate mai ales persoanelor alergice la compuşii chimici din lubrifianţii clasici.