Ştii care-i sunt zonele erogene?

1 2 jpg jpeg

Te întrebi de ce sunt atât de speciale aceste zone? Ei bine, răspunsul este simplu: pe suprafaţa lor există mai mulţi receptori senzoriali şi terminaţii nervoase decât pe celelalte părţi ale corpului. Înainte să treci la treabă, trebuie să mai ştii că există trei tipuri de zone erogene. Acestea sunt primare, secundare şi potenţial erogene.

Zonele primare sunt direct implicate în atingerea orgasmului: penis, vagin. Zonele secundare sunt părţile corpului sau mucoasele care, excitate cu ajutorul mângâierilor, cresc dorinţa sexuală.

Cele mai excitante părţi ale corpului

La bărbaţi, este vorba despre interiorul coapselor şi zona dintre testicule şi anus. Există şi bărbaţi care se excită dacă partenerele lor îi mângâie pe sfârcuri. În schimb, în cazul femeilor, zonele delicatesunt: cea pubiană, fesele, buzele, labiile, sânii.

Zonele numite potenţiale declanşează o serie de senzaţii excitante care favorizează manifestările fizice ale dorinţei sexuale. Săruturile pe gât, suflatul uşor în ureche, mângâierile pe abdomen sunt câteva dintre acţiunile care cresc libidoul.

Cum dezvolţi sensibilitatea erogenă

Pentru a descoperi zonele erogene necunoscute ale partenerului, este indicat să foloseşti jocuri preliminare actului sexual: masaj, mângâieri, săruturi. Explorează împreună cu partenerul tău zonele sensibile ale fiecăruia, observaţi-vă reacţiile şi recunoaşteţi care v-au creat mai multă plăcere.

Atenţie!La femei, sensibilitatea erogenă este în primul rând psihologică. De aceea, femeile relaxate reacţionează mult mai uşor la mângâierile partenerilor lor. Atunci când femeile sunt stresate sau crispate, organismul lor este în defensivă şi ele pot resimţi aceste mângâieri ca pe gâdilituri. Iar râsul nestăpânit poate strica atmosfera în multe dintre ocazii.

Atenţie la mângâierile de după orgasm!

Dacă în timpul preludiului şi la începutul raportului sexual, zonele tale erogene prezintă o sensibilitate crescută, duc la apariţia excitării şi măresc dorinţa sexuală, acest lucru se schimbă după orgasm. Există cupluri la care mângâierile în zonele intime după orgasm pot fi chiar dureroase.

Dacă tu şi partenerul tău vă confruntaţi cu această situaţie, atunci specialiştii vă sfătuiesc să vă acordaţi câteva clipe de relaxare, pentru a scăpa de tensiunea sexuală.

Bărbaţii vor sex dimineaţa, femeile, seara

Cel mai des, bărbaţii au chef să facă sex dimineaţa. Este un lucru demonstrat ştiinţific. Dimineaţa, ei au un nivel ridicat de testosteron (un hormon secretat de testicule şi care influenţează dorinţa sexuală), cu 30% mai mare decât în restul zilei. În cazul femeilor însă, dorinţa sexuală atinge cote maxime în jurul orei 22.00.

Femeile reacţionează mai repede la atingeri

În ceea ce priveşte reacţia la atingeri şi mângâieri, există deosebiri, cunoscute de mult timp, între femei şi bărbaţi. Specialiştii sunt de părere că aceste diferenţe de percepţie senzorială apar încă din copilărie. Astfel, un bebeluş care nu a avut parte de tandreţe fizică din partea mamei va reacţiona mai greu la mângâieri, mai târziu în viaţă. Pe de altă parte, se pare că fetiţele sunt mult mai des atinse, mângâiate şi îmbrăţişate în copilărie şi de accea sunt mai receptive la mângâieri.

Doctor Click! vă sfătuieşte

Zonele erogene sunt părţi ale corpului care, prin stimulare, produc excitare sexuală. Acestea sunt diferite de la o persoană la alta. Primul pas în descoperirea lor este explorarea reciprocă a partenerilor.

De asemenea, răbdarea şi imaginaţia sunt factori foarte importanţi în descoperirea, dar şi în stimularea zonelor erogene. Cel mai important lucru în descoperirea zonelor erogene ale partenerului rămâne comunicarea deschisă cu acesta şi exprimarea dorinţelor.