Ştiai asta? Uite ce se întâmplă cu vaginul tău dacă nu mai faci sex!

1 2 jpg jpeg

Se spune că dacă nu faci sex pentru o perioadă lungă de timp, vaginul devine mai strâmt. Se pare că acesta este doar un mit.

"Multe persoane îşi imaginează că femeile care fac mai puţîn sex au un vagin mai ferm, în timp ce femeile care fac mai mult sex au un vagin mai puţin elastic. Acest lucru nu este adevărat", spune specialistul in sănătate feminină Jennifer Wider.

Muşchii vaginului sunt elastici şi îţi modifică forma şi mărimea, revenind apoi la dimensiunile iniţiale.

Alte curiozităţi despre vagin

* Vaginul are pH-ul acid

Un vagin sănătos are un pH acid de 4,5 (între 3,8 şi 4,5 valoare normală), care se datorează unei secreţii vaginale normale. Acest pH indică faptul că lactobacilii, adică bacteriile bune, sunt la un nivel normal şi că nu există pericolul ca cele periculoase să se înmulţească.

* Există 4 căi către plăcere

Zona genitală este străbătută de patru nervi, aceştia fiind responsabili pentru plăcerea resimţită în timpul actului sexual: nervul pelvic, hipogastric, vag principal şi cel perineal.

Studii recente asupra creierului au constatat că nervul vag principal poate transmite semnale nervilor situaţi în măduva spinării pentru a produce excitare. ,,Acesta este motivul pentru care unele femei cu leziuni ale măduvei spinării pot experimenta orgasme în timpul actului sexual'', susţine cercetătorul Beverly Whipple.

* Clitorisul este ”dotat'' cu mii de nervi

Clitorisul îndeplineşte o singură funcţie, aceea de a oferi plăcere sexuală. În plus, clitorisul este organul dotat cu cei mai mulţi nervi pe o suprafaţă atât de mică, mai exact în jur de 8000 de terminaţii nervoase.

* Clitorisul are aproape aceeaşi dimensiune ca a unui penis

Oricât de incredibil ţi s-ar părea, mărimea clitorisului variaza intre 9 si 12 centimetri, iar ceea ce se vede la suprafata este doar varful acestuia. Restul este în interior, în zona genitală.