Sexul regulat te păstrează sănătos

1 2 jpg jpeg

Ar trebui să schimbăm acest lucru, ne sfătuiesc specialiştii. Aceştia susţin că sexul ne poate ţine departe de stres. Şi există şi alte beneficii importante ale partidelor de amor regulate. Iată câteva dintre acestea:

Te scapă de anxietate

Partidele de amor sunt cele mai bune remedii pentru stres. În timpul actelor sexuale, corpul produce dopamină, substanţă care luptă împotriva hormonului care produce stresul, endorfină, cunoscut cu apelativul ,,hormonul fericirii'' şi oxitocina, o substanţă care creşte apetitul sexual, secretată de glanda pituitară.

În cadrul unui studiu, trei neurologi au demarat un test pe cobai masculi şi au descoperit că şoarecii care aveau o activitate sexuală erau mult mai puţin anxioşi decât cei care nu aveau deloc activitate sexuală.

Te fereşte de cancer

Conform studiilor, ejaculările constante reduc riscul apariţiei cancerului de prostată. În plus, cei care au mai multe relaţii intime resimt mai puţină durere. Hormonul oxitocina creşte nivelul încrederii şi apropie cuplurile.

Te ajută să slăbeşti

Pe de altă parte, trei partide sexuale în decursul unei săptămâni, cu o durată de 15 minute, pot arde până la 7.500 de calori pe an. Acesta este echivalentul a 120 de kilometri de alergat, respiratul profund creşte volumul de oxigen din celule, iar testosteronul eliberat în timpul sexului întăresc muschii şi oasele.

Reglează tensiunea arterială

În plus, trebuie să ştii şi faptul că partidele de amor reglează şi tensiunea arterială. Practic, sexul regulat îţi menţine inima sănătoasă.

Alungă răcelile

De asemenea, sexul este aliatul tău de nădejde în lupta cu răcelile şi viroza. Imunoglobina A, un antigen care luptă împotriva răcelilor, creşte în momentul partidelor de sex. Totodată, sexul de trei ori pe săptămână te poate face să pari cu 10 ani mai tânăr.