Sexul are un impact pozitiv asupra calităţii vieţii

1 2 jpg jpeg

În urma unei cercetări realizate în 9 ţări din Europa Centrală şi de Est, Israel şi Turcia, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că există o strânsă legătură între satisfacţia legată de viaţa sexuală şi perspectiva generală asupra vieţii.

Rezultatele studiului arată că 40% dintre bărbaţii care sunt “foarte“ sau „complet satisfăcuţi” de viaţa lor sexuală declară că au, de asemenea, un sentiment general de bine, în timp ce doar 12% dintre bărbaţii care “nu sunt” sau “sunt parţial satisfăcuţi” cu viaţa lor sexuală au declarat acelaşi lucru legat de sentimentul general de bine.

În plus, un număr semnificativ mai mare de bărbaţi cu fermitate optimă a erecţiei susţin că sexul are un impact pozitiv asupra perspectivei generale în viaţă, comparativ cu bărbaţii care au raportat erecţii slabe.

O viaţă sexuală împlinită înseamnă o familie fericită

Studiul mai arată că viaţa de familie este o prioritate atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Bărbaţii care s-au declarat “complet” sau “foarte satisfăcuţi” de fermitatea erecţiei sunt semnificativ mai satisfăcuţi de viaţa de familie, spre deosebire de cei care s-au declarat “deloc” sau “oarecum satisfăcuţi”.

În plus, 76% dintre bărbaţii care s-au declarat “complet” sau “foarte satisfăcuţi” de viaţa lor sexuală declară, în acelaşi timp, că sunt “complet” sau “foarte satisfăcuţi” cu viaţa lor de familie, spre deosebire de cei 19% dintre bărbaţii care s-au declarat “oarecum” sau “deloc satisfăcuţi”.

În concluzie, cercetătorii afirmă că lipsa unei fermităţi optime a erecţiei şi a unei vieti sexuale satisfăcătoare poate avea consecinţe serioase atât asupra încrederii în sine şi în propria sexualitate a bărbaţilor, cât şi asupra relaţiilor, a vieţii de familie şi a sănătăţii fizice şi psihice.