Redescoperiţi viaţa sexuală după naştere

1 2 jpg jpeg

Deşi sunteţi nerăbdători să vă regăsiţi unul în braţele celuilat, reluarea vieţii sexuale după venirea pe lume a unui copil trebuie să aibă acceptul medicului ginecolog. În general, medicii recomandă o pauză de cel puţin şase săptămâni.

Acest interval este necesar pentru ca eventualele răni de pe col să se vindece, sângerările postnatale să înceteze, iar mămica să-şi revină din stresul acumulat în timpul naşterii.

Cu toate acestea, există şi situaţii în care partenerii trebuie să aştepte mai mult de şase săptămâni pentru a vă putea relua viaţa sexuală. Acest lucru este valabil mai ales pentru cazurile în care femeia a născut prin cezariană, din cauza întârzierii vindecării tăieturii.

Fii atent la dorinţele celuilalt

Aveţi undă verde din partea medicului pentru a vă relua viaţa sexuală şi totuşi apar dureri în timpul actului sexual? Nu vă îngrijoraţi! Acestea sunt cauzate fie de rănile de pe col, care încă nu s-au vindecat complet, fie de vaginul prea uscat.

În astfel de cazuri, se recomandă folosirea gelurilor lubrifiante. De asemenea, o altă ameninţare la adresa vieţii sexuale pot fi grijile zilnice pe care le luaţi cu voi în dormitor.

Însă, dacă v-aţi asigurat că bebeluşul este bine hrănit, iar somnul nu îi este perturbat nu aveţi de ce să vă faceţi griji. Pentru a vă fi mai uşor să vă apropiaţi, începeţi prin a vă mângâia şi a vă şopti la ureche vorbe care să vă stimuleze apetitul sexual.

Libidoul se poate recâştiga

Nopţile nedormite, depresia postnatală şi schimbările pe care le aduce venirea copilului pe lume pot inhiba libidoul. Dacă vă aflaţi în această situaţie, trebuie să ştiţi că astfel de probleme se rezolvă în timp, deci va trebui să vă înarmaţi cu multă răbdare.

Specialiştii spun că este foarte important să discuţi deschis cu partenerul, pentru a evita neînţelegerile dintre voi. Fă-l să înţeleagă că intimitatea dintre voi poate fi întreţinută şi prin alte metode decât prin actul sexual în sine.

De exemplu, puteţi folosi o parte din timpul în care micuţul doarme pentru a vă bucura unul de compania celuilalt.

Kilogramele în plus, un obstacol?

Răspunul la această întrebare este nu, însă doar dacă cei doi parteneri ştiu cum să treacă şi peste acest aspect. Sexologii spun că atitudinea bărbatului în faţa unei astfel de probleme este foarte importantă, deoarece de el depinde în mare parte gradul de confort al partenerei sale în timpul actului sexual.

Datele statistice arată că cele mai multe femei se simt neatrăgătoare şi din cauza kilogramelor în plus şi îşi resping partenerul. Pentru a evita astfel de situaţii şi pentru a avea un act sexual reuşit lăsaţi lumina închisă atunci când faceţi dragoste sau consumaţi-vă actul sexual într-o cadă plină cu spumă.