"Răceala" în cuplu duce la infidelitate

1 2 jpg jpeg

Conform statisticilor, infidelitatea este foarte răspândită în rândul cuplurilor stabile şi a celor căsătorite. Uneori, devine motivul pentru care numeroase cupluri ajung să se despartă şi chiar să divorţeze. Infidelitatea apare ca un simptom ce marchează un moment de criză a cuplului şi care, indiferent de unde am privi, ar putea să nască noi întrebări privind viitorul.

A face sex cu un singur partener este o stare a individului încurajată în mare măsură educaţional şi social. Infidelitatea poate apărea şi atunci când există o doză de răceală afectivă în cadrul cuplului ca şi cum cei doi, din punct de vedere emoţional, nu simt nevoia să mai fie împreună. Inconştient, sunt în căutarea unui nou partener.

Este consecinţa a ceea ce se petrece în cadrul unui cuplu la un moment dat, dar există şi multe nuanţe. De preferat ca, înainte de a emite o judecată de valoare, să înţelegem ceea ce se petrece din perspectiva ambilor parteneri. Şi indiferent ce veţi decide pentru cuplul vostru, este bine să fiţi sinceri cu voi înşivă în primul rând, dar şi cu partenerul de cuplu.