Mituri despre sexualitatea bărbaţilor trecuţi de 50 de ani

1 2 jpg jpeg

1. La bărbaţi dorinţa sexuală se diminuează odată cu vârsta – Fals

Specialiştii spun că femeile şi bărbaţii pot avea o viaţă sexuală activă până la vârste înaintate. Deşi odată cu înaintarea în vârstă bărbaţii trecuţi de prima tinereţe nu mai au aceeaşi intensitate sexuală, mai ales dacă suferă de anumite boli cronice, dorinţa lor rămâne aproape la fel de puternică, asemenea unui impuls interiorizat. Sexualitatea nu dispare odată cu vârsta, ci continuă să se manifeste chiar şi la bătrâneţe.

2. Erecţia nu mai este la fel de puternică după 50 de ani – Adevărat

Odată cu înaintarea în vârstă poate apărea la bărbaţi teama ca nu mai pot fi la fel de activi din punct de vedere sexual. Pe lângă această teamă, factorii biologici au şi ei rolul lor. Mai exact, riscul de apariţie a problemelor vasculare este din ce în ce mai mare, ceea ce poate afecta circulaţia sangvină de la nivelului penisului, respectiv erecţia.

3. După ejaculare este imposibilă o altă erecţie - Fals

Chiar dacă paşii către un act sexual reuşit se parcurg un pic mai încet odată cu înaintarea în vârstă, satisfacţia poate fi la fel de mare ca şi în tinereţe. De aceea, timpul necesar de ,,recuperare” după ejaculare este mai mare în cazul bărbaţilor trecuţi de 50 de ani.

4. Perioada andropauzei este echivalentă cu cea a menopauzei – Fals

Spre deosebire de femei, unde menopauza este reprezentată de întreruperea funcţiei menstruale, la bărbaţi andropauza implică modificări organice şi comportamentale datorate scăderii nivelului de testosteron. La bărbaţi schimbările specifice andropauzei (astenie, depresie, disfuncţii sexuale, scăderea forţei musculare etc) au loc progresiv.

5. După 50 de ani senzaţia de plăcere nu mai este la fel de intensă – Fals

Chiar dacă după 50 de ani bărbaţii nu mai sunt la fel de agili în dormitor ca la 20 de ani, senzaţiile plăcute sunt la fel şi chiar pot chiar mai intense în urma actului sexual. Organismul bărbaţilor nu mai este la fel de rapid după 50 de ani ca la 20 de ani, însă trăirile şi senzaţiile rămân aceleaşi.

6. La vârsta a treia este mai difcil de ,,controlat” ejacularea – Fals

Odată cu trecerea timpului organismul bărbaţilor nu mai este la fel de receptiv când vine vorba de menţinerea controlului. Cu toate acestea, bărbaţii trecuţi de 50 de ani pot avea la fel de mult control asupra erecţiei, respectiv a ejaculării, susţin specialiştii. Dorinţa sexuală este aceeaşi, doar că lucrurile decurg mai lent după 50 de ani până în punctul ejaculării.